Revelations

Revelations

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Ateljeeompelijat remonttireiskoina

Ateljee Tuhkimotarinan Heidi repäisi kirjaimellisesti minua kauluksesta pystyyn, kun en ole tahtonut itse saada aikaiseksi. Uusi showroom ja sovitustila on seisonut hetken tyhjän panttina sen jälkeen, kun se oli lainassa Maahantuojien Outletilla. Nitan menetys kirpaisee vieläkin niin paljon, etten ole saanut aikaiseksi ryhtyä toimeen. Täytyy jälleen kerran hehkuttaa, miten hienolla alalla sitä saakaan tehdä töitä, kun kärjistetysti ilmaisten kilpailija potkii persuuksille ja ilmoittaa, että eiköhän laiteta paikat kuntoon.

Niinpä sain kotitehtäväksi suorittaa mittauksia, ja Heidi tuli nappaamaan minut perjantaina aamusta kyytiin, määränpäänä rautakaupat. Olen ehkä siitä vähän hassu otus, että viihdyn rautakaupoissa ihan järjettömän hyvin. Siinä, missä joku toinen nauttii vaateshoppailuista, minä voisin hypistellä porakoneita, hiomalaikkoja ja muita työkaluja haaveillen pitkän tovin. Kaikella tapaa siis kiva tauko tavallisesta aherruksesta.

Tästä se lähtee!We can do it!


Vanha kunnon iskulause raikui iloisesti päässäni, kun roudattiin vastaleikatun puun tuoksuiset levyt ja rimat sisään, ja aloimme hommiin. Heidin näppärissä käsissä uusi näyteikkunataso alkoi muotoutua pikavauhtia, kun minä puolestani sahailin metallisahalla sovitushuoneen verhokiskoja.

Kummallakin nousi verenpaine pari pykälää, kun eräs ohikulkeva herra katsoi asiakseen pistäytyä sisään ja kertomaan, että näyteikkunatason pitäisi olla korkeampi. Puuuuuuh. Ensinnäkin homma oli vielä kesken, meillä selvät sävelet - ja kumpikin kyllä tiesi, mitä tapahtuu, jollei lämmin ilma pääse kiertämään ikkunaan patterin puolelta. Siinä kirjaimellisesti jäätyy sekä suunnittelija ja asiakkaatkin. Ystävällistä tarjota apua, mutta asenne kieli sen puolesta, että tytöt vähän yrittävät, eivätkä oikein tiedä, miten.

Ateljeeompelijasta on moneksi! Heidi pistelee menemään porakoneen kanssa.

 Olen pikkutytöstä asti tehnyt isäni kanssa paljon kaikenlaista. Ollaan samottu metsissä, tutustuttu millaisia jälkiä mikäkin eläin jättää, ja sitten on rempattu. Paljon ja hyvin monipuolisesti. On rakennettu liiteriä, mökille laituria, maalattu taloa, muurattu luonnonkivistä ja sekoiteltu betonia. Listaa voisi jatkaa pitkälle. Tiedäthän, omakotitalon elämää. Työt eivät koskaan lopu. Isä opetti, että ei ole olemassa naisten ja miesten töitä, on vain hommia, jotka pitää hoitaa ja naiset pystyvät aivan kaikkeen samaan kuin miehetkin. Tätä taustaa vasten huomaan aina puhisevani, kun joku kaksilahkeinen suhtautuu tytöttelevästi tai vähätellen naisten tekemiin kunnostus- tai rakennustöihin.

Oli muuten äärimmäisen mukava ja helppo tehdä Heidin kanssa hommia. Selvästi teemme samalla tavalla, samalla logiikalla hommia. Mikäli joskus ateljeetoiminnalle käy huonosti, voit odottaa meiltä kahden naisen remontti- ja muuttohommia. Kiitos Heidi, olet ollut todella korvaamaton ja valtavan iso apu!

Kohta tästä löytyy Revelationsin ja Trilogian pukuja


Sivuraiteilta takaisin asiaan


Sisuuntuneet suunnittelijat pistelivät siis menemään, ja alkavan viikon tiistaina ensimmäiset asiakkaat pääsevät jo tutustumaan uuteen sovitustilaan ja katsastamaan showroomin alkua. Sanon sitä aluksi sen vuoksi, että aivan samaan rytäkkään emme saa kaikkea valmiiksi. Panttaan vielä jonkin aikaa, millaisia kaikkia uusia herkkuja paikalle tulee, mutta eikös pieni yllätys ole aina paikallaan?

Tervetuloa sovittamaan!

 

Muotia ja Lasia -tapahtuma Riihimäellä


Lasia ja Muotia -tapahtuma herättää ensi viikonloppuna lauantaina 28.3.2015 vanhan lasitehtaanjohtajan kotitalon Lehmushovin henkiin. Muutaman vuoden yksityisasuntona toimineen Lasitehtaan johtajan upea pitsitalo palaa tapahtumien keskipisteeseen.Kansanedustaja Timo Heinonen halusi nostaa suomalaista osaamista niin muodin kuin lasitaiteen puolelta esiin. Luvassa kevään iso muodin ja kivijalkakaupan tapahtuma Riihimäellä. Mukana mm. Jukka Rintala, allekirjoittanut Revelations Couturen kanssa, Viia Blu, MyMilou ja Mari Huhtamäki, Netta Tiitinen, lasitaiteilijat Mafka ja Alakoski ja Kati Kokkosen kahdessa Salonki-muotinäytöksessä mm. Miss Suomi Wiiwi Pumpanen, Yacine Samb, Elina Tervo , Sonja Lahtinen, Petra Valkonen ja monta muuta. Ja herkuista vastaa Kartanon Kafeteria. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja löydät täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?