Revelations

Revelations

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Sneak peek muuttolaatikoiden keskeltä

Blogissa on viime aikoina ollut kesäisen tyyntä ja rauhallista, kun kulissien takana juostaan pää kolmantena jalkana. Kun seuraavan kerran päätän muuttaa kodin ja työpaikan kokonaan toiseen kaupunkiin työn hetkeksikään keskeytymättä, minua saa ystävällisen tiukasti muistuttaa asiasta. Ei todellakaan ollut nerokkaimpia ajatuksiani.

Aluksi evakkosoviteltiin Stilissimalla.

Olen alunperin pääkaupunkiseudulta kotoisin, joten onneksi ei ole tarvinnut opetella paikkoja kokonaan uudestaan. Silti olo on hitusen skitsofreninen. Kaupunki on tuttu, ja silti samaan aikaan täysin vieras seikkaillessani seitsemäntoista vuotta vanhalla autopilotillani helteisten katujen poikki. Virkailijan suupielet hieman nykivät, kun kävin ostamassa itselleni "multipassin", kuukauden seutubussilipun. Ilmoitin pontevasti tiskillä, että olen viimeksi ollut paikalla, kun voimassa oli vielä leimattavat pahvikortit, joten uusi systeemi olisi opittava aivan kädestä pitäen. Oppia ikä kaikki?

Osa minusta on vielä Hämeenlinnassa, eikä Helsinki tunnu vielä kodilta, vaikka sujuvasti hyppääkin ratikan kyytiin ja lennosta vaihtaa toiseen kulkuvälineeseen. Ehkä se ajan kanssa muuttuu. Ainakin uusi ateljee on tullut tutuksi niin remontoidessa kuin nyt töitä tehdessä. Kun Hämeenlinnassa lopetti aamuyöstä työt, oli omassa sängyssä pikaisen kymmenen minuutin kävelyn jälkeen. Nyt saa matkustaa melkein tunnin painaakseen päänsä tyynyyn. Tähän saa hieman totutella.

Tästä se lähtee!

Maaliroiskeista muuttolaatikoihin


Remontti on myös paras tapa tulla sinuiksi uuden ateljeen tai minkä hyvänsä liiketilan kanssa. Uusi tila on aluksi aina vieras, kolkko ja ajatus siitä, että tässä sitä tulee nyt viettämään hyvän tovin valveillaoloajastaan, on kovin etäinen. Sitten kun telalla alkaa levittää maalia seinille, pyyhkiä edellisen toimijan tomuja ikkunanpielistä ja kantaa omia työvälineitään sisään, tunnelma alkaa välittömästi muuttua. (Puhumattakaan kammottavan myrkyllisenvärisestä vihreästä seinillä...) Jopas, tämähän alkaa tuntua omalta!

Apua, mihin tätä tavaraa laittaisi?


Kuten alussa mainitsin, näin kokonaisvaltainen muutto ei ollut aivan ideoita järkevimmistä päästä, joten syytä on nostaa myös se, etten olisi mitenkään pystynyt tähän yksin. Hauskasti sattui muuttoa sävyttämään niin Tuskafestarit kuin Prideviikonloppukin. Teemabiisinä Caloniuksenkadulla onkin Chigago-musikaalista tuttua But I can´t do it alone - laulua veivattu useamman ihmisen voimin. Kiitos teille kaikille korvaamattomille ihmisille, jotka olette olleet apuna!Ei todellakaan yksin. Käsinompeluguru Aape ja työharjoittelija Ira työn touhussa.

 

Ei vain pelkkää muuttoa


Huomaan, että tästä tekstistä on kovaa vauhtia tulossa yksi henkilökohtaisimmista päivityksistäni tähän mediaan. En tiedä, ehkä välillä on mukava lukea myös ajatuksia työn raameista, muutoksista sen takana. Mitä sanot? Pelkkää muuttamista ja muutosta tämä ei kuitenkaan ole, joten nappaan loppuun vielä pientä kurkistusta viime viikonloppuna tanssittuihin häihin.
Viime toukokuulta tuttu mansikkajäätelön himoa nostattanut vaaleanpunainen sifonki sai taas seurakseen ihanan kevyen, valkoisen Chantilly-pitsin, suloisenpehmeän laskeutuvan satiinin ja vanhaan roosaan taittuvaa pitsiä. Nythän puuteriset ja utuiset sävyt ovat todella vahvasti tulossa etenkin ensi kaudelle. Viime aikoina hyvin monessa Revelationsin puvuissa on ollut pehmeitä vedostuksia ja laskeutuvia linjoja. Toki suunnittelijan rakkaus niiden tekemiseen vaikuttaa jossain määrin, mutta voimakkaammin myös asiakkaiden oma halu tulla "kuin kiedotuksi kankaaseen".

Kesäkiireen pitäessä vielä pintansa, jätän vielä muutaman, kurkistuspuvun väreihin sopivan tunnelmapalan kotipihaltani. Kukkien tuoksua ja lämpöisiä kesäöitä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?