Revelations

Revelations

lauantai 19. syyskuuta 2015

Blogipalkinnoista tapaturman kautta pukunäyttelyyn

Love Me Do -häätapahtuma on tulossa jälleen ja sen myötä myös äänestetään Vuoden blogi -palkinnot. Nyt on aika ehdottaa lempiblogejasi äänestykseen. Kategorioina ovat paras hääblogi, paras tulokas (aloittanut 2015) ja paras yritysblogi. Mikäli sinusta tuntuu siltä, että Revelationsin blogi kuuluisi kisaan, voit ehdottaa suosikkiasi lähettämällä mailia info@lovemedo.fi -osoitteeseen tai kommentoimalla tapahtuman sivuille suoraan tästä. Ehdotuksia voi lähettää 1.11.2015 saakka!


Love  Me Do järjestetään taas pääkaupunkiseudun puolella, viime vuonna Save The Daten tutuksi tehneessä Kaapelihallissa, joten luvassa on huomattavasti aiempaa isompi tapahtuma. En ole vielä päättänyt osallistumisesta Revelationsin tai Fitting Roomin kanssa, mutta mutustelen asiaa. Ei tässä ole vielä niin kiire.

Tomaattikeiton kosto


Ensi viikolla sen sijaan onkin hoppua, kun Sofi Oksasen uusi romaani, Norma, julkaistaan. Allekirjoittanut poltti kätensä alkuviikosta - kyllä, keitto on vaarallinen lounas. Erityisesti, jos sen unohtaa mikroon ja kiehuvana sen lipsauttaa käsilleen. Julkaisutilaisuuteen olisi tulossa uusi puku, ja olin vasta päässyt kunnolla alkuun sen kanssa, kun tapaturma sitten iski pariksi päiväksi täysin työkyvyttömäksi. Ei kauheasti naurattanut, kun lääkäri ilmoitti lakoonisella äänensävyllä, että kyllä näistä vielä kädet saadaan.

Onni onnettomuudessa, osattiin toimia ensiavun suhteen oikein ja saatiin palaneet kohdat jäähdytettyä kunnolla ennen lääkäriin säntäystä. Melkein itkin helpotuksesta, kun seuraavana päivänä lääkäri totesi yllättyneenä, miten paljon paremmassa kunnossa meikäläisen tassut olivat edellispäivään verrattuna. Joten ei muuta kuin särkylääkettä huuleen ja takaisin ompelemaan. Puku tulee kuntoon huolimatta kapuloista rattaissa. Nuppineulat yrittävän muuten koko ajan tarttua siteisiin, ihan hirveän ärsyttävää!

Onneksi ei mennyt sormiin!


Retrospektiivi Aleksanterinteatterilla


Odotan jännityksensekaisella innostuksella kirjanjulkaisutilaisuutta. Ei pelkästään sen vuoksi, että kohta saa taas uuden romaanin käsiinsä hotkaistavaksi. Julkkaritilaisuudessa on mukana kirjailijattaren tyylintekijät ja uskaltaisin luvata pienimuotoista kotimaisten käsityöläisten basaaria. Revelations ei kuitenkaan ole osana sitä, vaan pystytän vanhan oopperatalon lämpiöön pukukavalkadin kirjailijattaren yllä nähdyistä suunnittelemistani puvuista. Ihanaa mennä sinne. Vähän kuin palaisi takaisin kotiin, kun pääsee takaisin lapsuuden huudeille! (muistankohan vielä kaikki salareitit, miten pääsi katsomosta luikkimaan henkilökunnan kahvioon?)

Mietin aikani ensin, miten olisin osallistunut, mutta tuntui kovin teennäiseltä ripustaa rekkiin valikoiman pitsiboleroita ja hiuskoruja, joita en ole itse edes suunnitellut. Mutusteltuani jonkin tovin, ehdotin, josko nostettaisiin elettyä elämää nukkien päälle. Tapahtumaan on tulossa Sofin päällä nähdyt linnan juhlien puvut, erilaiset ensi-illoissa käytetyt luomukset ja monia muita edustusvaatteita. Useat puvut on suunniteltu kokonaisuuksiksi modisti Hannu Viitalan päähineiden kanssa, joten myös ne löytävät paikkansa näyttelystä. Mahtaakohan löytyä omista ja lainatuista nukeista vain tarpeeksi monta, jotta saadaan vuosien varrella tehdyt puvut kunnolla esiin.

Muistatko tätä silkkipukua?
Päivystän itse näyttelyä, joten jos olet hankkinut liput kirjanjulkistustapahtumaan, kerron mielelläni pukujen suunnittelusta, mistä ja miten ideat ovat lähteneet ja muita ateljeepukujen salaisuuksia. Monet pukujen leikkauksista ja yksityiskohdista eivät näy lehtikuvista tai televisiokameroiden kautta, joten nyt pääsee tarkastelemaan niitä lähietäisyydeltä. Hyvällä säkällä Hannukin piipahtaa välillä pukujen seassa ja kertonee millainen määrä kristalleja mihinkin päähineeseen on tullut ommeltua. (Oikea vastaus lienee sadoista tuhansiin!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?