Revelations

Revelations

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tangon taikaa Helenan kanssa

Mistähän oikein aloittaisin? Nyt on vähän aikaa tapahtunut taas niin vauhdilla, että yritän kovasti pysyä elämän - ja aikataulujen - liepeissä kiinni, tällä kertaa innostuneesti hymyillen ja hihkuen. Tekisi kovasti mieli raottaa väliverhoa bäkkärille ja näyttää, mitä kaikkea kulisseissa onkaan muhimassa. Mallisto valmistuu kovaa vauhtia, kuvaukset on jo sovittu huhtikuulle ja toukokuussa pitäisi päästä näyttämään, miltä puvut näyttävät ihan livenä.

Kuten sanottu, kaikenlaista on nyt muhimassa, ja otan sieltä nyt yhden projektin esiin, joka on saanut silmäni kiilumaan. Olen suunnittelemassa ja valmistamassa tämän vuoden Seinäjoen tangomarkkinoille kolme pukukokonaisuutta, joista ensimmäinen nähdään kisan televisioidussa semifinaalissa tuomari Helena Lindgrenin yllä.

Kurkkaus luonnoksiin. Kuva Sirkka Siiskonen

Vieläkin meinaa päästä holtittoman innostunut täpinä päälle kirjoittaessa, vaikka asia onkin ollut jo pitkään sulateltavani. Jotta ymmärtäisit täysin, miten isosta asiasta tässä on minulle kyse, on kurvattava taas menneisyyden kautta. Jotenkin tuntuu, että nyt viime vuosien aikana vastaan on tullut jo monia asioita, joista olen ennen muinoin haaveillut ja toivonut, ja lopulta pääsen ne toteuttamaan. Vitsit, taidan olla aikamoisen onnekas otus!

Malleja valitsemassa. Kuva Sirkka Siiskonen

Joskus jo opiskeluaikoina piti miettiä, kenet haluaisi pukea kaikkein mieluiten, jos saisi valita kenet hyvänsä. Maantieteellisiä ja aikarajoja kaihtamatta. Tällöin vastaus oli mielessäni kristallinkirkas. Helena Lindgren. Suuri vaikutus naisihanteeseen ja kauneuskäsitteisiini on eittämättä tullut äitini vanhoista filmitähtileikekirjoista, joiden pölyyntyneillä sivuilla poseeraavat niin Brigitte Bardot, Sophia Loren kuin Marilyn Monroekin. Huikeita, näyttäviä, ihanan persoonallisia kaunottaria. Mielessäni olen laskenut Helenan tähän samaan, esikuvallisten huikeiden naisten joukkoon.

Fuchsiaa ja mustaa pitsiä luonnoksessa. Kuva Sirkka Siiskonen

Ei varmaan ole suuri yllätys, että sain kohtuullisen tohkukohtauksen, kun tämä työnkuva selvisi. Pääsen toteuttamaan jälleen yhden vanhan toiveeni todeksi! Helena on ikinuori, ihana ja vielä äärimmäisen mukava ja herttainen ihminen. Monta syytä pitää tätä monilahjakasta naista esikuvanaan. Kunpa itsekin oppisi joskus olemaan itselleen yhtä lempeä ja mutkaton.

Korsetin sovitus. Kuva Sirkka Siiskonen

Tangon pyörteisiin on päässyt asettumaan jo hyvissä ajoin ennen tangomarkkinoiden ympärillä olevaa hulinaa. En ole koskaan käynyt itse paikan päällä, mutta tänä vuonna täytynee kiikaroida sopivin ajoin töllöstä, koska Helena esiintyy kolmessa erilaisessa puvussani. Malliston ja useiden hääpukujen ja tämän projektin kera ei tule olemaan vapaa- ajan ongelmia kevään mittaan. Aivan mahtavaa!

P.S. Hyvää pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?