Revelations

Revelations

maanantai 10. helmikuuta 2014

Talvinen kuvauspäivä Tammerkosken kupeessa

Joskus tuntuu, että on valmistellut jotakin tulevaa pienen ikuisuuden, eikä tahdo uskoa, että tämä tosiaankin tapahtuu nyt. Olimme käyneet kuvaajamme Mikaela Löfrothin kansa viime vuoden puolella inspiroitumassa Tampereen arkkitehtuurista, ja kauniista paikoista, ja siinä samassa olimme tutustuneet myös art deco -henkiseen Sokos hotels Solo Tammeriin. Päätös kuvata siellä oli aikalailla sillä selvä, mutta ajankohta jäi auki.

Kerran meiltä vaihtui jo malli, ja kaikkien, kuvaajan, kampaajan ja hotellin kanssa aikataulujen yhteensovittaminen osoittautui työläämmäksi kuin koskaan ennen. Pitkään tuntui siltä, ettei oikein tahdo löytyä sopivia kasvoja näihin kuvauksiin, kun henkilökohtaisen harrastuspuoleni toi asiaan vastauksen. Cosplayn harrastajista meille löytyikin aivan täydellinen malli, ja niin alkoi jälleen aikataulujen, ja kuvaussuunnitelmien armoton sovitus.

Hallittu kaaos! Tältä näytti suojatilamme uumenissa

Kabinetin suojassa


Meille oli kuvauksien tukikohdaksi varattu kabinetti hotellilta, jonne sai rauhassa purkaa kaikki pukupussit, laukut, kenkälaatikot ja meikkipakit. Tilassa ei ollut tarkoitus kuvata oikeastaan mitään, mutta kun seiniä oli jonkin aikaa tuijoteltu, mahdollisuuksia alkoi ilmaantua enemmänkin. Niinpä ensimmäinen puku -se, jonka kanssa aina hieman haparoidaan ja johon menee tuhottomasti aikaa - kuvattiin täysin omassa rauhassa fiilistellen.

Huulipuna kunnossa? Kuvaukset käynnistyvät N-Y-T!

Lopputuloksesta ei ikinä uskoisi tilaa näin luokkahuonemaisen ruuhkaiseksi

Kampaajakin joutuu välillä toimimaan kuvausapuna heijastimen kanssa

Seinäruusun vikaa


Hykertelin jo hyvissä ajoin sitä, miten hienosti omat suunnitellut pukumme sopivat Tammerin väritykseen ja jackpot napattiinkin sitten Mirjamin suunnitteleman Gaian kanssa. Puku näyttikin melkein siltä, kuin se olisi noussut irti seinästä. Nyt käytän siis seinäruusua positiivisessa mielessä mielikuvana. Vau ja ooh!
Paparazzi iskee naulakoiden takaa!


Vessabileet


Hotelli Helpotus ei ole paikka, johon tulisi ensimmäisenä mieleen järjestää kuvaustilannetta, eikä tutustumisreissulla oltu edes vilkaistu, mitä se piti sisällään. Sen jälkeen, kun kampaaja/meikkaajamme Kati ja malli siirtyivät toisen puvun kohdalla muuttamaan meikkiä ja kampausta vessatiloihin, havaitsimme miten tilavat ja viihtyisät ne olivatkaan.

Glamouristi käsipyyhkeiden keskellä

Lopulta kun kävi selväksi, että aluksi kaavailtuun tilaan iskostuikin toisen porukan kokous - pöh - piti ottaa plan B käyttöön. Vessabileiksihän se sitten lopulta meni, ja ainakin minusta tuli mielenkiintoista kontrastia, kun saatiin kiiltäväpintaiset kaakelit mukaan. Meni vain niin hihittelyksi, että saatiin aika kauan napsia kuvia, kun joku onnistui aina tiputtamaan mallimme pokerinaaman.


Ihana pumpulipuikkokimppu. :D

Tilaa oli aika niukasti, kun kuvatakin piti melkein huusin puolelta.

Hotellihäiriköt vauhdissa


Ja kuinkas sitten kävikään? Käänsimme huvitukseen asti hotellivieraiden päitä heiluessamme lamppujen, pinnien ja kalustuksien siirtelyiden kanssa, mutta kyllä jäi niin uskomattoman upea fiilis tästä reissusta. Väliin hykertelimme suorastaan ääneen, ja halauksia ei puuttunut, kun koko tiimi oli niin liekeissä. Sitä vain tietää, kun kaikki naksahtaa kohdalleen, että nyt tulee silkkaa timanttia.Kati päivystää haukkana lakkapullon kanssa

Yleisissä tiloissa kuvatessa on se puoli, että tulee väkisinkin törmättyä sivullisiin, jotka eivät oikein tiedä miten kuvaustiimiin suhtautua. Tälläkin kertaa morsiuspukuinen mallimme sai onnitteluja muutamalta ohikulkijalta neidon suureksi hämmennykseksi.

Vaikka menee armottomaksi hehkutukseksi, tuntuu, että jokaisella kuvauskerralla ylitetään edellinen mennen tullen. Se jättää itselle suunnattoman onnellisen, inspiroituneen ja kaikin puolin innostuneen fiiliksen. Mutta eikö olekin uskomattoman hieno miljöö, ja siihen sopivat puvut?

It´s a wrap!

Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna Love Me Do -tapahtumaan. Ensimaistiaiset valmiiseen kuviin saatiin jo viikonloppuna Tampereen häämessuille, mutta veikkaisin, että muutama uusi herkkupala saadaan vielä Suvilahteen, Helsinkiinkin mukaan. Mistä puheenollen, mitä sinä haluaisit nähdä Revelationsilla Love Me Do:ssa? Jotain katsottavaa, ostettavaa, mitä? Kommentoi ja vaikuta siihen, mitä otamme tapahtumaan mukaan!

2 kommenttia:

  1. Koska olen jo morsiuspukuni hankkinut, niin asusteet ja kengät kiinnostavat. Tietysti myös näiden kuvaussessioiden tulokset kiinnostavat. :)

    VastaaPoista
  2. Making of -postaukset on ihania! Kits.

    VastaaPoista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?