Revelations

Revelations

perjantai 28. marraskuuta 2014

Ensikertalainen eduskunnassa ja muita mietteitä

Kävin muutama viikko sitten pistäytymässä Eduskunnassa. Kansanedustaja Timo Heinonen kutsui minut kahville ja tutustumaan politiikan areenaan. En ollut käynyt paikalla koskaan aiemmin, joten jännitys oli melkoinen, kun piti kiivetä lukemattomat portaat ylös paikkaan, jota oli lähinnä tarkastellut lehtien sivuilta ja telkkarin ruudulta.
Naamastakin näkee, että noiden portaiden nousu jännittää.

Niska kenossa kuljin pitkin korkeita saleja ja halleja. Jostain syystä töllön läpi katsotut tilat näyttivät todella suurilta ja vaikuttavilta, ja istuntosali puolestaan taas yllättävän pieneltä. Se, mikä erityisesti kutkutti, oli rakennuksen upea arkkitehtuuri, ja miten jokainen pienikin yksityiskohta oli hiottu sopimaan art deco interiööriin. Hauskana pienenä yksityiskohtana pitää mainita vielä harmaasta huoneesta, vain naisille tarkoitetun tilan wc-tiloista löytyneet villahousulaatikot jokaisella kansanedustajanaiselle. Voi ihana menneisyys! Pystyn samaistumaan tähän hurjan hyvin. Lähinnä hameissa viihtyvälle villahousut ovat ihan must talvisaikaan, ja mieltä lämmitti se, että ennen muinoin poliitikkonaisillakin on nämä pepunlämmittäjät olleet virka-asujensa alla - ja mukavuus on vielä huomioitu siten, että niille on ollut omat laatikot pitkien istuntojen ajaksi.

Ihanat portaat, mutta jösses, että korkeanpaikankammoisen oli vaikea kuvata!Suttuinen selfie Timo Heinosen kanssa. Ylläri, eduskuntasali olikin aika pieni.


Mutta tänään on tärkeä päivä. Tekisi mieli sanoa historiallinen, ja toivon sydämestäni, että oikeus ja tasa-arvoisuus voittaa ennakkoluulot. Tuon vielä bloginkin kautta ilmi sen, että allekirjoittanut, ja tätä myöten myös Revelations kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Vuosien varrella monen ihmisen kanssa on ollut puhe, että jos he joskus pääsevät naimisiin, haluaisivat hääpukunsa minun käsistäni. Toivon, toivon, toivon, että pääsen toteuttamaan nämä hiljaisesti lausutut arat haaveet ja unelmat, ja toisiaan rakastavat ihmiset saisivat toisensa.  Niinpä vielä loppukirin muodossa haastan sinutkin mukaan. Tahdothan sinäkin?
Blogien kultakaivos

,
Vaikka Revelations on lisätty jo ikuisuus sitten blogloviniin ja sitä kautta näkyy tulevan säännöllisiä lukijoita, en ollut oikein sisäistänyt palvelua ennen syksyn lehtien muuttumista kultaisiksi. Nykyään kuljen aamuisin reilun tunnin matkani töihin yleisillä ja aamubussissa paras ajankulu, sekä itsensä herättäminen on lukea hyvänmielen tarinoita. Mikä niitä tarjoaisi paremmin kuin muut hääblogit. Ehkä minussa on aina ollut hitusen tirkistelijän vikaa, mutta onpa hauska nuuskia pikkiriikkisen toisten elämiin, suunnitelmiin ja ajatuksiin.Kekkasin myöhäisherännäisenä älypuhelimen käyttäjänä, että bloglovinille on kätevä applikaatio kännykkään, ja nyt olen aika mukavasti kärryillä siitä, mitä blogirintamalla tapahtuu. Aiemmin harmittelin, kun ei tahdo mitenkään löytyä aikaa lukea näitä fiilistä kohottavia tekstejä, mutta asia näemmä ratkaistui puhelimen ja työmatkojen muodossa. Eikä bloglovin nyt pelkästään hääblogeja tarjoa, valikoimaa on vaikka kuinka asiasta kuin asiasta. Suosittelen lämpimästi erityisesti työmatkojen ratoksi!

Linnanjuhlien kiireitä


Viimeinen viikko on kiihdyttänyt hurjasti vauhtiaan, kun linnanjuhlien kutsut saapuivat perille. Ne tulevat hyvin myöhään joka vuosi, mutta tällä kertaa tuntuu, että ne ovat olleet erityisen myöhässä. Niinpä puhelin on pirissyt tiuhaan tahtiin, ja suunnittelija on päässyt rauhoittamaan useamman ihmisen pukupaniikkia. Tälle vuodelle on luvassa yksi Revelationsin uniikkipuku ja neljä pukua, jota on tuunattu parempaan istuvuuteen ja näyttävyyteen. Viimeisin paniikkitapaus tuli ilmi vielä eilen, joten nyt voi olla luvassa hetken blogihiljaisuutta. Mene ja tiedä, saatan olla vaikka todella nopea ja ehtiä tännekin. Mutta sitä ei voi tietää etukäteen. Pysy kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?