Revelations

Revelations

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Sanni Lehtinen Designer Day Fitting Roomilla

Fitting Roomin avajaispäivää ei ole vielä edes päätetty, kun täällä puuhataan jo kovaa vauhtia tulevaa. Kun ei vain malta olla vetelemättä lankoja kulisseissa, niin otetaan varaslähtöä Designer Dayn muodossa. Fitting Room ei tule olemaan vain pelkkä sovitushuone, vaan showroom kotimaisten suunnittelijoiden tuotteille. Tarkoitus on järjestää Designer Day -tapahtumia säännöllisesti, tuoda esiin sellaisia erityisiä ihanuuksia, joita ei isommista morsius-ja juhlaliikkeistä löydä. Putiikin selkärangan muodostaa Revelations, Trilogia, Fragola ja Ninka, kaikki saman katon alla. Olen ihan innoissani tästä, toivottavasti kipinä tarttuu muihinkin samalla tavalla ja moni löytäisi uuden putiikin!
Sanni Lehtinen aloittaa Designer Dayt


Kultaseppä Sanni Lehtinen, korusuunnittelija ja harvinaisen filigraanitekniikan erikoisosaaja, saapuu Fitting Roomille auttamaan morsiamia täydellisen vihkisormuksen tai hääeleganssin täydentävien korujen valinnassa ja suunnittelussa. Tutustuin tähän mahtavaan kädentaitajaan joitain vuosia sitten Tampereen häämessuilla, enkä voinut olla vain ihastelematta hänen herkkää ja teknisesti huikean kaunista työnjälkeään. Voit ehkä muistaa vanhoista messuraporteistanikin ihastustani sepän erinomaisuudesta. Sitä paitsi Sanni on vielä ihan äärettömän mukava, aurinkoisuutta ympärilleen huokuva ihminen! Tykkään!Kultaseppänä Sanni Lehtinen on toiminut jo yksitoista vuotta, hioen vanhaa, tarkkaa kädentaitoa ja silmää vaativaa filigraanitekniikka, jota harva enää osaa Suomessa. Maanlaajuisesti sen taitajia ei ole kuin muutama. Filigraanitekniikassa jalometallisista ohuista langoista kieputellaan pienenpieniä spiraaleja, joista taivutellaan ja muotoillaan tyylille ominaiset herkät kuviot ja linjat. Vaikka itsekin olen aikamoinen näpertäjä, tällaiseen kärsivällisyyteen ja tarkkuuteen en vain kykenisi millään. 

Eettisiä koruja kaikkialle kotimaassa


Jokainen koru on täysin uniikki, eikä toista samanlaista tule vastaan. Materiaaleina Sanni Lehtinen käyttää kelta- ja valkokultaa sekä erilaisia jalokiviä. Uutuutena ja erityisen eettisenä vaihtoehtona ovat Lemmenjoen granaatit, jotka leiskuvat kauniin tummanpunaisina. Sanni Lehtisen käyttämä kulta on 100 % kierrätettyä, ja näin ollen koruja voi teettää myös tilaajan omasta kullasta. Jotain vanhaa ja uutta samalla kertaa! Itse asiassa, äitini on aikeissa teettää Sannilla uuden kaulakorun omien vanhempiensa, sekä edesmenneen isäni vihkisormuksista. Tavallaan pitää rakkaat ihmiset lähellä korun muodossa. Aika ihana ajatus, eikö?Uniikkien, juuri kantajalleen suunniteltujen filigraanisormuksien hinnat ovat keskimäärin 1200-1900 euroa riippuen sormuksen koosta, yksityiskohdista ja käytettävistä jalokivistä. Hopeisen filigraanikaulakorun saa omakseen noin 150-180 eurolla. Korut valmistetaan joko tilaajan ideoiden tai jopa valmiiden piirrosten pohjalta. 
Vaikka kultasepän paja sijaitseekin Rovaniemellä, tilaamiseen riittää sormuksen kokotiedot ja toiveet mallista. Suunnitelmia tai kuvia työvaiheista saa sähköpostitse ja valmis koru kulkee postitse kotiin asti. Sormuksen teettämiseen olisi hyvä varata vähintään kuukausi, kesän kiireiden aikaan varmuudeksi parikin, ettei tärkeän korun kanssa pääse tulemaan kiire. 
Fitting Roomin Designer Dayn aikana voit tulla mittauttamaan sormesi varmistuaksesi oikeasta sormuskoosta, kysymään kultasepältä parhaat vinkit. Paikalla on myös kultaseppä Sanni Lehtisen valmiita korumalleja, joita voi ostaa suoraan vaikkapa kaasonlahjaksi.  


...tai miksei vaikka räyheät kallokalvosimet sulholle tai bestmanille!
 Voit varata oman, veloituksettoman suunnitteluaikasi mailitse kultaseppa.sanni@gmail.com tai soittamalla suoraan kultasepälle 040 722 3004. Lisää tietoa filigraanikoruista löydät http://www.sannilehtinen.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?