Revelations

Revelations

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Salonkimuotinäytöksen helmiä

Ompelukone hurisee epäterveen köhivästi, mutta periksi ei anneta. Kello näyttää keskiyön kummitteluajankin menneen jo roimasti ohi, mutta puku täytyy, on pakko, haluan saada sen valmiiksi. Kuka niistä yöunista nyt niin pitää lukua. No, mitäs tällä kertaa?

Lauantaina moneen ehtivät kansanedustaja Timo Heinonen  ja Kati Kokkonen oli järjestänyt suomalaisen osaamisen, muodin, taiteen ja kivijalkaliikkeiden päivän Riihimäelle, jossa allekirjoittaneen, ihastuttavan hämeenlinnalaisen MyMilou -boutiquen ja Jukka Rintalan puvut olivat salonkimuotinäytöksen vetonauloina. Mukana oli parkituista kalannahoista laukkuja ja asusteita valmistava Viona Blu. Taidepuolta edustivat lasitaiteilijat Marja Hepo-aho ja Kari Alakoski ja heidän lisäksi mukana nähdään myös taidemaalari ja taidegraafikko Netta Tiitinen. Netan töitä olinkin nähnyt jo pari vuotta aiemmin taidekeskus Salmelan näyttelyssä ja pidin kovasti taitelijan herkän nostalgisesta tyylistä.

Fisua, uskoisitko? @Joni Turunen/ Hajonta
Paikkana puolestaan oli hurjan kaunis, ajan henkeen säilytetty Lehmushovi, joka aikoinaan palveli Riihimäen lasitehtaan johtajan asuntona. Viime vuodet vanha rakennus on ollut täysin yksityisasuntona, mutta nyt se on avautunut yleisölle. Keittiön herkkuja maistettuani täytyy sanoa, että jos on viettämässä juhlia tällä suuntaa, kannattaa katsastaa Lehmushovi. Ajan hengessä hienosti pidetyt vanhat salit, maistuvat ruoat ja iloinen henkilökunta tekevät tästä varsin varteenotettavan paikan. Suosittelen!

Ihana Viivi Pumpanen meikissä @Joni Turunen/ Hajonta
Suunnittelija itse ei ollut aivan parhaimmillaan, sillä en ole yhtään aamuihminen, ja Riihimäellä piti olla jo aamukahdeksan kieppeillä. Ngggh. Olisin sopinut hienosti yhdeksi Walking Deadin zombieksi. Yritin tankatessa moneen otteeseen tunkea automaattiin seteleitä ennen kuin tajusin, että eipä käteinen käy. Onneksi sentään kukonlaulun aikaan meikkeihin ja kampauksiin saapuneet mallit hehkuivat minunkin puolestani. Tytöt, olitte ja olette ihan mielettömiä tyyppejä. Tulee hyvä mieli ja hymy kiipeää kasvoille, kun vain ajattelenkin, miten ammattitaitoisia ja ihania olette!

Nöö, ei paras päiväni, mutta mahtavan rento Kati Kokkonen sai minutkin olemaan jännittämättä haastatteluosuutta. @Joni Turunen/ Hajonta
Koskapa olen edelleenkin vähän jetlageissa kellon käännön vuoksi, (Voi miksi tätä vieläkin tehdään? Aivan kertakaikkisen turhaan ja moni on useamman päivän sekaisin vuorokausirytminsä kanssa.) luvassa on enemmän kuvapitoinen postaus. Kaikki kuvat ovat taattua Hajonnan Joni Turusen käsialaa.

Annikan puvun vetoketju pamahti hienosti sovittaessa. Onneksi oli neulat mukana ja puku saatiin takaisin päälle. @Joni Turunen/ Hajonta

Rakkaus! Sonja oli minulle muusana Livia -pukuun. Valmistui muuten näytöstä edellisenä yönä. @Joni Turunen/Hajonta

Muusa rakastui myös itse pukuunsa - ja sehän näkyy! @Joni Turunen/ Hajonta

Viivi ja Iris-puku. Syötävän söpö vai syötävän söpö? @Joni Turunen/Hajonta

Korsetti toimii aina! @Joni Turunen/ Hajonta

Aurinkoinen Heidi napattiin lennosta mallikseni. Kannatti ottaa yksi ylimääräinen puku matkaan! @Joni Turunen/ Hajonta

Isabel puolestaan hehkui Aleta-puvussa. @Joni Turunen/ Hajonta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?