Revelations

Revelations

lauantai 17. syyskuuta 2016

Viikkokuulumisia gaalatunnelmissa

Huomaa kyllä, että kesän häät ovat kääntyneet sivuun syksyn juhlakauden alta. Ja millaisia juhlia! Olen saanut olla ihanan monipuolisissa tilanteissa mukana, luomassa hyvin erityisiä juttuja.  Ihan viikossa näitä ei kuitenkaan ole saatu aikaiseksi, mutta eiköhän tämä parin viikon hiljaisuus jo puhu puolestaan.

Keisarinna 


Valio lanseerasi Option Gaalassa Kaapelitehtaalla uuden juuston ja tilaisuus kaipasi jotain enemmän kuin ihan normaalivermeet. Sain mahdollisuuden luoda Valiolle uuden hahmon Salaneuvoksen mahtavan tyypin rinnalle, Keisarinna- juustolla oli nimittäin vain kaunis tiara. Tämän suunnittelusta ja valmistuksesta syntyisi nyt niin paljon tekstiä, että taidan jakaa tarkemman tarinan ensi viikolle. Tällä hetkellä saat vasta yhden kuvan ensimauksi. (Makua voit jatkaa hakemalla kaupasta kyseistä juustoa. Ei ole suotta luokiteltu herkuttelujuustoksi!)

Keisarinna Kauppalehti Option gaalassa maistattamassa nimikkojuustoaan


Yle 90v. gaala


Yle täytti pyöreitä vuosia ja toki tällaisia lukuja täytyy myös juhlistaa. Yhdeksänkymmentä vuotta on pitkä aika kenelle tai mille hyvänsä! Ylen suosikkijuontaja Anna-Liisa Tilus ei puolestaan halunnut pitkää helmaa juhliin, ja kun pukukoodi kerran salli lyhyemmätkin helmat, vaihtoehtoja oli huomattavasti enemmän. Päälle valikoitui yksi omista lempipuvuistanikin eli pistaasinvihreä Claire. Olin aavistuksen skeptinen värisävystä, ennen kuin vedettiin puku päälle, mutta huoli oli turha. Anna-Liisa sai aivan ihanan Audrey Hepburn- tunnelman tämä puku päällään!
Norjan kuninkaallisten valtiovierailu


Kuvataiteilija Tiina Kivinen sai yllensä Aurora -valmispukumallistosta Celina - mallin mukaeltuna Norjan kuninkaallisten valtiovierailulle ainoa kotimaisena taiteilijana. Tiina käytännössä edusti kaikkia suomalaisia taiteilijoita ja oli tärkeää, että hänellä oli myös kotimaista pukua ja korua yllään. (Juuri näin! Tämä suunnittelija nostaa ylpeästi peukkuja ylös.)

Nostin mallissa pääntien linjaa ylemmäs edestä ja liitin siihen polveilevaa pitsiä. Pitsihihat ja pitsein somistettu pääntie ovat kyllä ihanat. Samaan aikaan todella juhlava, herkkä ja näyttävä. Koska Tiinalle tulee usein yllättäviä menoja, joista monet ovat pukukoodiltaan formaaleja, musta pitkä puku on varma valinta kaappiin. Nappasimme mukaan myös Camille -mallin pitsireunuksisen vyön, jotta pukua voi muuttaa hieman tilanteen mukaan tunnelmaltaan erilaiseksi.

Teimme myös korusuunnittelija Carina Blomqvistin kanssa yhteistyössä, sillä Carina oli suunnitellut kuvataiteilijalle aivan uskomattoman ihanat korut, jotka sopivat puvun kanssa täydellisesti yhteen. Meni oikein kylmät väreet, kun näin kokonaisuuden!

Tiina Kivinen Norjan kuningattaren kanssa. Kuva Norjan hovi

Tiina muuten kiteytti ihan huikealla tavalla tyylini. Myönnän, en ole kirjallisesti kauhean hyvä tiivistämänä ja pelkistämään - minkäs sitä suurelle suulleen ja laveille jutuilleen voi. Mutta nyt kuvataitelijan suusta tuli kuvailu, jonka voin allekirjoittaa aivan täysin: "Sun tyyli yhdistää mahtavasti vintagea, mennyttä maailmaa ripauksella goottityyliä." En voisi paremmin kiteyttää. Kiitos Tiina!

Minulta on joskus kysytty, millaisiin tilanteisiin pukuni sopivat. Viimeistään kuva, jossa Tiina kättelee ja juttelee lämpimästi Norjan kuningattaren kanssa todistavat sen, mitä olen koko ajan yrittänyt sanoakin. Näillä puvuilla mennään ihan mihin vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?