Revelations

Revelations

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Vintagepitsiä ja selkeitä linjoja

Mirjam on Revelationsilla se, jolla on meistä kahdesta enemmän aikaa ja mahdollisuuksia purkaa vapaammin luovuutensa arkkua. Minä teen useimmiten asiakassuunnittelut, uppoudun innostuneena hääsuunnitelmiin ja fiilistelen täysillä asiakkaan kanssa uusia hääjärjestelyjä ja ideoita. En ole tästä järjestelystä lainkaan harmissani, rakastan ideoida yhdessä tulevien juhlijoiden kanssa! Joku joskus kommentoikin, että minun kanssani on niin kovin helppo tehdä töitä, kun tuntuu, että luen täysin ajatukset ja toiveet toisen päästä. Huima kohteliaisuus, joka vieläkin lämmittää mieltä - ja juuri tähän pyrinkin, saumattomaan yhteistyöhön.

Vaikka suurin osa työstäni meneekin asiakassuunnittelun kanssa, välillä on otettava aikaa omillekin malleille.  Kuinkahan monta kertaa viikossa asiakkaat kyselevät aivan yksinkertaisen, selkeälinjaisen puvun perään, jossa ei saisi olla oikein mitään "ylimääräistä"? Varsin usein tosin paljastuu, ettei se yksinkertainen ja simppeli puku olekaan aivan niin eleetön, kun aluksi on ajateltu. Itse rakastan pelkistettyjä ja linjakkaita malleja, ja kun sellaisia jatkuvasti kysytään, tällaiselle puvulle oli selvästi tilausta. Tällä kertaa otan mallistostamme Elsebethin suurennuslasin alle.

Katseet selkään! Kaunis leikkaus tuo niskan linjan esiin.

Pelkistetyt mallit kiehtovat todennäköisesti senkin takia, että niissä punnitaan kaikki osaaminen ja tietotaito; kaikki virheet näkyvät heti. Malliin, jossa on runsaasti yksityiskohtia, röyhelöitä ja elementtejä, mahdolliset pienet virheet hukkuvat täysin. Selkeälinjaiset mallit sen sijaan ovat armottomia, paljastavat heti mikäli leikkaukset eivät ole linjassa, kiertävät tai kangas ei laskeudu halutulla tavalla. Jokainen ommel näyttää miten tasaista ompelujälkeä tai pistoa tehdään. Voisi oikeastaan sanoa, että mitä yksinkertaisempi, pelkistetympi malli, sen suurempi paino on osaamisen tasolla. Kuinka taidokkaasti osataan kaavoittaa, ja toteuttaa se myös käytännössä. Rakastan haastaa itseäni ammatillisella tasolla jatkuvasti, sen verran tunnustan perfektionistin vikaa!

Yksinkertaisesta tulee herkästi tylsä, ja sellaista ei Revelationsilla kyllä tehdä! Halusin vaihtoehdon kaikille olkaimettomille puvuille, antaa mahdollisuuden revitellä mitä ihanammilla alusasuilla, koska olkaimettomuus rajaa jo hurjasti rintaliivivaihtoehtoja pois, ja hyvät alusvaatteet ovat kuitenkin jokaisen pukueleganssin A ja O. Samoin meillä suomalaisilla on usein oman vartalotyyppimme kanssa ongelmia, ja Elsebeth korostaakin kauniisti ylävartalon siroutta ja häivyttää leveämmän lantion linjaa, tasapainottaa koko vartaloa linjakkuudellaan. Tästä pohdinnasta voikin ehkä jo nähdä sen, miten pohjaan istuvuuteen ja oikeiden asioiden korostamiseen kaikessa suunnittelussa.

Asiakkaan takin koristelun sommittelua.
Mutta palatakseni siihen, miten yksinkertainen puku saa luonnetta, idea lähti jo aiemmin erään takin tuunauksista. Asiakkaan takki oli revennyt taskun kohdalta pahasti, ja totesimme jo yhdessä, että vaikka sen parsisi kuinka kauniisti, vakosamettiin jäisi jäljet. Se kaipaisi jotain päällensä peittämään korjausjälkiä ja samalla myös uudistamaan vaatetta. Punainen takki saikin quipure-pitsistä ja kapeasta sifonkinauhasta Art Noveau -henkisen koristuksen, ja koko vaate sai paljon dramaattisemman, kokonaan uuden ilmeen.

Yksityiskohta Elsebethin pitsiköynnöksistä.


Minua jäi kiehtomaan tämänkaltainen tekniikka ja kuviomaailma, joten jatkoin ajatusta Elsebethin parissa. Tunnustan olevani varsinainen hamsteri, kun puhutaan kankaista, pitseistä ja tämänkaltaisista aarteista, joten kaivelin pitsilaatikoitamme, ja löysin aivan täydellisen vintagepitsin. Herkkä lehtiaihe sopii hääpukuun ihanasti, joten siitä muotoutui hyvin orgaaninen, pehmeä köynnösmuoto, lisättynä muutamalla, kastehelmimäisellä swarovski-kristallilla.


Asusteet tekevät viimeistellyn kokonaisuuden.

Elsebeth näki julkisesti auringonvalon ensimmäistä kertaa catwalkilla Lahden hää- ja juhlamessuilla tammikuussa 2012. Selkeälinjaisen puvun ihanuus on myös siinä, että siihen voi asustaa hyvinkin rohkeasti erilaisia kokonaisuuksia, eikä tarvitse pelätä vetävänsä överiksi. Messunäytökseen valitsin Elsebethin kanssa viininpunaiset satiinihansikkaat ja samansävyisen Fiona Timantin upean silkkirusettipäähineen. (Tämäkin Fionan ihanuus on vain Revelationsille suunniteltu , joten jos mielit uniikkia designhattusta, tiedät, mihin suunnistaa...) Kokonaisuuden viimeisteli vielä musta pitsipäivänvarjo, sitoi nuo kolme voimakasta väriä mahtavalla tavalla yhteen, eikä tylsyydestä ole enää tietoakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?