Revelations

Revelations

lauantai 13. kesäkuuta 2015

On niin helppo olla onnellinen

Olavi Uusivirran klassikkobiisin sanojen myötä totean nuo sanat tosiksi omalla kohdallani. Elämässä on kaikenlaisia pyörteitä, mutkia ja satunnaisia umpikujia, mutta kun malttaa vetää henkeä välillä ja katsoa asioita eri vinkkelistä, oikea ja merkityksellinen tie löytyy aina loppujen lopuksi.

Toissaviikolla lähdin aika pikaisen päätöksen perusteella Saksaan hääalan ammattilaisten Interbride -messuille, ja maisemanvaihto teki sangen hyvää. Sen takia viime viikonloppuna ei blogiakaan tullut pihalle, kun mistään ei tuntunut löytyvää toimivaa nettiyhteyttä. Kunnolliseen matkaraporttiin ja katsaukseen tulevista jutuista saa kyllä, mutta sitä saa vielä odottaa tovin verran. Olen sen verran tunnelmallisella tuulella, että haluan jakaa tätä fiilistelyäni tänään.


Uskalla haaveilla


Eilen, perjantaina, matka kävi Helsinkiläiseen On The Rocks -baariin, jossa oli alkamassa Dark Sarahin levynjulkkarikeikka. Dark Sarah perustui sopraano Heidi Parviaisen varovaiseen pienen ideansiemeneen, jonka hän pitkän pohdinnan jälkeen uskalsi haaveilla todeksi. Olemme tehneet yhteistyötä, pyöritelleet ideoita ja käyty läpi suuria unelmia jo vuosia, siitä lähtien, kun minua pyydettiin puvustamaan Heidiä Amberian Dawn -yhtyeen musiikkivideoille ja Euroopan kiertueille. Ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, kun laulajatar esitti vielä hauraan unelmansa. Tietenkin olisin mukana! Varsinkin, kun idea oli niin huikea ja visuaalisesti kutkuttava. Yhdessä Mirjamin kanssa suitsutettiin ajatuksia edestakaisiin, leikattiin tyllejä ja hulluteltiin ideoilla.

kuva by Mikaelas

Tie ei ole ollut helppo, eikä kevyt. Välillä olen huokaissut, miten paljon yhden ihmisen pitää kantaa ja järjestää saadakseen haaveensa elämään. Ei ole suuria levy-yhtiöitä takana, eikä rahakkaita tukijoita, vaan nainen, unelma ja sitkeä halu päästä tavoitteeseensa. Mukaan on tullut monta hurjan lahjakasta ja upeaa tekijää, jotka ovat halunneet antaa oman panoksensa haaveen todeksitekemisessä. Joukkorahoituskamppanja on kerännyt tuhansia ihmisiä ympäri maailman, jotka ovat kipeästi halunneet saada niin nähdä kuin kuulla uuden levyn.

Niinpä, perjantaina klubin täyttivät odotuksesta säihkyvät silmät, monet osasivat laulaa biisit jo mukana levynjulkistuskeikalla ja fiilis oli katossa. Allekirjoittanut pidätti sisäistä itkijänaistaan, joka olisi kovasti halunnut mukaan näihin bileisiin. Kun Save Me -kappale alkoi soimaan, se ensimmäinen biisi, joka Dark Sarahilta tuli, sain tosissani purra alahuultani, etten itkisi aivan valtoimenaan.Ateljeen kellaritiloissa Hämeenlinnassa olen ensimmäistä kertaa kuullut kyseisen biisin raakileen, johon Heidi selitti, mitä mihinkin kohtaan tulisi. "Tähän tulisi vähän tällaista laulua ja tuohon tulee sitten kitarat mukaan." Siinä seisoessani ihmisten keskellä, muistiin sinkoili paloja matkan varrelta. Mirjamin kirppikseltä kaivamat neulepaidat, joista muotoitui osa pukua, sen tunteen, kun ensimmäistä kertaa kuuli biisin lyriikoiden kanssa ja Heidin tunnelmat videon kuvauksista, jossa paleli ytimiään myöten. Siitä pienestä demon raapaleesta oli kasvanut upea, voimakas laulu, se puolestaan oli antanut pohjan monelle vielä vaikuttavammalle biisille, kokonaiselle tarinalliselle levylle. Matka ei kuitenkaan ole päättynyt, joten jos melodinen, elokuvallinen metalli kolahtaa, käy tykkäämässä Dark Sarahista ja voin suositella myös levyä hankittavaksi omaan hyllyyn.

Pieni haave oli kasvanut suureksi, saanut siivet alleen ja lentämässä voimakkaan varmasti kohti korkeuksia. On ollut elämys saada olla mukana tällä matkalla, kiitollinen siitä, että olen saanut nähdä musiikkiteollisuuden toista puolta ja myös toteuttaa omia unelmiani. Lopuksi vielä kuva, jonka toteuttamisesta olin haaveillut vuosikausia. (Aiempi juttu kuvauksista täältä.)

Kuva by Mikaelas


Uskalla haaveilla. Uskalla ottaa se ensimmäinen askel sen unelman toteuttamiseksi. Se voi lopulta olla jotain, mitä et osannut edes kuvitella, jotain paljon suurempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?