Revelations

Revelations

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kurkistuksia raskausajan morsiuspukuun

Kurkistellaan taas vähän taaksepäin yhden puvun syntytarinaa. Wenla oli tuttu minulle jo vuosien takaa, sillä olin valmistanut hänelle Belle Modesten vuosieni aikana kaksi uskomattoman kaunista mittatilauskorsettia. Maailman pienuus tuli myös vastaan, sillä omien harrastusten puolella tutustuin sulhoon, ja myöhemmin pääsin onnittelemaan kahden tutun onnellista hymyä heidän löydettyään toisensa. Ihanaa!

Joitain vuosia myöhemmin sain kunnian suunnitella Wenlalle hänen hääpukunsa. Jokaisella tarinalla on ainakin yksi mutta-kohta, ja niin on tässäkin. Kun sain iloisen viestin, se sisälsi myös odottamattoman elementin.

"Mä olen sitten melkein kahdeksannella kuulla hääpäivänä."Taisin ensin pidättää hetken henkeä ja sitten nielaista. Kysyin, luottaako morsian minuun. Näin pitkällä olevan raskauden kanssa ei nimittäin voida aloittaa kovin ajoissa, sillä vartalo muuttuu, kasvaa aivan hurjasti näillä kuukausilla. Tarkistin vielä uudestaan luottopuolen. Juttu nimittäin menee niin, että pukua ei voida aloittaa kuin paria viikkoa ennen häitä. Suunnitella voidaan vaikka kuinka ajoissa,tilata kankaat, mutta itse pukua en voi leikata liian ajoissa. Niin, että luotatko varmasti? "Kyllä mä luotan suhun!"

Ensisovitus ei ole koskaan kovin kukkanen, mutta linjat tulevat kohdilleen.

Kodin vankina


Suunnittelupuolella meitä odotti kumpaakin yllätys. Raskauspahoinvointi jatkui, jatkui ja jatkui, piti morsianta kodin seinien sisällä, kun ei uskaltanut lähteä juurikaan näyttämään nenäänsä ulkoilmaan. Saati sitten lähteä matkustamaan toiseen kaupunkiin. Ideoita ja ajatuksia kulki sähköpostilla, mutta vasta kun olo helpotti, pääsimme näpräämään kankaita ja miettimään tarkempia sävyjä. Kokovalkoinen ei tullut kyseeseen ja kummastakin raskaammin laskeutuvat paksut kankaat voitaisiin jättää omaan arvoonsa. Keveyttä, pehmeyttä ja helppoa liikkuvuutta - onko ihme, että sifongit ovat nyt olleet niin kovin suosittuja. Mausteeksi syvää purppuraa ja sopivasti pieniä yksityiskohtia.

Vaan eiköhän siirrytä itse kuvien ja puvun rakentumisen puolelle!


Hihansuun väljyyden ja vyön paikan tarkentamista

Kaikki alkaa olla kohdallaan.
 
Pääntiellä kevyt helmi/bling-nauha ja vyöllä pieni ruusuke
Vyö alkaa saada oikeaa linjaansa. Nyörinä vielä vääränsävyinen violetti.
 
Irtolaahusta myöden kaikki paikallaan. Looking good!

2 kommenttia:

  1. Oot sä kyllä melkoinen velho. Tulen kyllä luottamaan 110% oman hääpukuni sun käsiisi, ja odotan jo innolla suunnittelun aloittamista <3
    Jenni H

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jenni! Täällä vähän vielä panttaan ideoiden kunnolla päästämistä lentoon, kun pitää muutama puku saada vielä alta pois ennen kuin siirrytään sinun juttuusi. Sitten tykitelläänkin! :)

    VastaaPoista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?