Revelations

Revelations

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Malliston lehdistöjulkistus ja 28.5. muotinäytös

Kulunut viikko on ollut normaalia vauhdikkaampi. On pitänyt muistaa noi sata ja yksi pientä asiaa hoidettavaksi, tulostin on saanut laulaa (yllättäväst Star Warsin Imperial Marchin alun tapaan. Pipodisko ottaa tästä joka kerran kopin ja loput voitkin arvata.) ja olen juossut pääjalkaisena paikasta toiseen.


Perjantaina uusi, kovasti jo ennakkoon hehkuteltu, omaa nimeäni kantava Aurora -valmispukumallisto nyt vihdoin sai päivänvaloa osakseen, kun se esiteltiin lehdistölle. Floramoren Tanja ja Maarit laittoivat meille showroomin ihanaksi upeilla kukka-asetelmilla ja M & J Caketeria Runeberginkadulta pitivät nälän loitolla mahtavalla ciabattakeolla ja makeilla leivonnaisilla. Mainostavat heiltä saatavan Töölön parasta kahvia ja ainakin ompelimon kahvinjuojat ovat peukuttaneet tätä tummaa kofeiinijuomaa useampaan kertaan. Malliston pukuja yllään esitteli ihana Zaida.


Toimittajia kävi huikea määrä päivän aikana ja sai puhuttua itsensä aivan näännyksiin, kertoa materiaaleista, suunnittelun kulmakivistä ja linjoista, suunnittelijan työstä ja elämän kiemuroista. Lupaan vinkata sitten, mihin lehtiin juttua on tulossa. Viimeisenä paikalla kävi Häät- lehden päätoimittaja Sari ja oli ihanan rentoa, kun loppua kohden oli tutumpi ihminen ja saattoi vähän jo relatakin. Vaikka illalla väsyttikin, olo oli ihana.


Prosessi on ollut pitkä, välillä olen hirmuisen inspiksen kourissa vääntänyt yömyöhällä malleja ja pukujen koevedoksia, toisena päivänä olen itkenyt väsymyksestä ja sitten taas on painettu menemään. Malliston työstö on aloitettu viime vuoden elokuussa ja nyt työn hedelmistä voi nauttia. Onnellisena katselin lehdistöpäivänä pukuja Zaidan yllä, toimittajien innostusta ja ihastelua ja kihersin sisäisesti. Voin ihan rehellisesti sanoa olevani ylpeä äiti katsoessani aikaansaannoksiani. Yksin en olisi tähän kyennyt. Moni on ollut apuna ja tukena, ja teitä haluan kiittää koko sydämestäni!


On vaikea muutamalla lauseella edes tuoda ilmi, miten äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen olen siitä, että nyt ollaan tässä pisteessä. Valmispukumalliston ajatus, sen siemen, on elänyt päässäni jo kohta kuusi vuotta, mutta elämä on heittänyt niin paljon mutkia tien varrelle, ettei sen toteuttamiseen ole ollut aikaa, saati resursseja. Jos olet lukenut blogia pidempään, tiedät, ettei elämä ole kohdellut kovin silkkihansikkain takavuosina. Kun vihdoin viime syksyllä sain planeetat asettumaan sillä tavoin, että todella, ihan konkreettisesti pääsin työstämään mallistoa, olen ollut kenties maailman onnellisin pieni otus. Pitkän aikavälin unelma on saatu toteutettua ja tästä se vasta alkaakin.

Malliston kulmakivet


Unelmasta on helppo puhua, mutta Aurora -mallisto ei ole pelkästään vain omaa unelmaani, jotain ihanaa visiota, jonka olen halunnut toteuttaa. Havaitsin, että Revelationsin nimiin alkoi syntyä yhä useampia huomattavasti kaupallisempia ja selkeälinjaisempia pukuja, ja suunta alkoi häiritä. Haluan pitää Revelations Couturen puolena, jonka kanssa saan revitellä ja hullutella, kapinoidakin. Sen sijaan Aurora -mallisto antaa minulle tilaa kaupallisemman puolen suunnittelijana.

Aiemmassa kuvassa Zaidan yllä sama Claire - pistaasinvärisenä. Kuva byMikaelas, meikki Studio Tiina Lamberg, kampaus Marjo/ Muotokampaamo ja kukat Floramore

Kaikki mallit ovat ajattomia, selkeän skandinaavisia puhtaine linjoineen, mutta pitävät sisällään upean naisellisen ja ripauksen vintagetunnelmaa. Toiveeni on, että Aurora- malliston puku voisi olla käyttäjälleen se varma luottovaate, jonka voisi kerta toisensa jälkeen nostaa henkarilta ylleen, asustaa sen kenties hieman toisella tapaa, ja mennä mihin hyvänsä juhlaan tai tilaisuuteen. Aina tyylikkäänä, aina istuvassa ja parhaita puolia korostavassa vaatteessa. Sen vuoksi värivaihtoehtojakin on useampia. Jokaisella meillä on omat palettimme ja sävyt ovat valittu tuomaan skandinaavista väritystä kauniisti esiin.

Linjojen ja värien lisäksi materiaalien tuntu on minusta äärimmäisen tärkeä. Vaate voi olla päällisin puolin aivan ihana, mutta jos siihen koskiessa suupielet nousevat inhosta kuprulle, sitä ei varmasti laita päälleen  - ainakaan toistamiseen. Niinpä valtaosassa Aurora-malleista miehustan vuori on iholle miellyttävää, 100% puuvillasatiinia, joka tuntuu mukavalta ja miellyttävältä vaikka ulkona olisi 30 astetta hellettä tai vaikkapa pieni pakkanen. Ei hiostumista, sähköistymistä tai ihoa vasten liimautumista. Muutoin pukujen materiaalit ovat kauniisti laskeutuvaa kreppiä, sorsettia ja sifonkia ripauksella pitsiä.

Charlotta shamppanja/norsunluu -värityksellä. Kuva byMikaelas, meikki Studio Tiina Lamberg, kampaus Marjo/ Muotokampaamo ja kukat Floramore

Helppous ja rentous on muutenkin avainsana. Paksuja tukirakenteita tai -luita ei ole. Asut ovat helposti puettavia, mukavia ja keveitä päällä.  Ne ovat helposti huollettavia - halutessaan voi vaikka pujauttaa mekon pesukoneeseen.

Kuvia annan vasta ripotellen. Ensi viikon alusta saa loputkin kulissien takaiset asiat kuosiin ja voin julkaista kuvia. Olisipa jo maanantai!


Aurora- mallisto catwalkilla ensi viikonloppuna


Riihimäellä järjestetään nyt jo toista kertaa Lasia ja muotia - tapahtuma, jossa on sekä Revelations Couturen että uuden malliston puvut mukana. Yhteisnäytöksessä Jukka Rintalan ja Gantin kanssa ihanat mallit pääsevät ulkoiluttamaan pukuja ensimmäistä kertaa. Arvaa vaan, olenko jo pakahtua odotuksesta!Paikalle laitetaan myös pienet pop up-shopit, jolloin voi tulla lähemmin tutustumaan pukuihin - ja toki suunnittelijaankin. Minä en pure, puhun vain paljon! Paikalla on tapahtuman nimen mukaisesti myös monta käsityöalan osaajaa kenkäsuunnittelijasta lasinpuhaltajiin.

Viime vuonna salonkimuotinäytös tuntui ihanan lämminhenkiseltä ja intiimiltä. Itselleni jäi hurjan hyvät fiilikset ja muistot, uskon vakaasti, että samaan tunnelmaan ylletään tänäkin keväänä. Nähtäisiinkö siellä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?