Revelations

Revelations

maanantai 29. elokuuta 2016

Muotia puistokävelyllä - kurkistus kulisseihin

Viime viikon torstaina vietetty Taiteiden yö sai ensimmäistä kertaa henkilökohtaisemman merkityksen, kun järjestimme Mechelininkadun puisto-osuudelle muotinäytöksen Revelations Couture -uniikkiluomuksilla ja uuden Aurora -valmispukumalliston puvuilla.

Säiden armoilla


Jännitin säätä niin paljon, etten uskaltanut katsoa ennusteita kuin vasta edellisenä iltana. Silloin näytti vielä epävakaiselta. Ei välttämättä tulisi vettä, mutta riski siihen olisi iso. Tähän oli onneksi varauduttu, sillä jemmassa oli isot, vaaleat morsiussateenvarjot jokaiselle mallille. Toki huonolla kelillä ihmisiä ei olisi tullut juurikaan paikalle, joten hieno tuuri kävi!



Sen sijaan rannan läheisyys ja Rauli -myrskyn ensimmäiset puuskat olivat koitua kohtaloksi. Saimme juuri levitettyä puolet ylellisen punaisesta matosta puistoon, ja joku ehti jo todeta, että tämähän sujuu mainiosti, kun tuuli tarttuikin mattoon kuin purjeeseen ja nosti sen ilmaan. Mielessäni vilahteli jo uutisotsikot, miten aiheuttaisimme Helsingin pahimman liikeonnettomuuden, kun kymmenen metriä messumattoa lennähtäisi keskelle yhtä kaupungin vilkkainta tieväylää ja vielä ruuhka-aikaan. Ompelimon tomera Ira keksi huutaa ohikulkevia lenkillä olevia naisia hätiin, matto saatiin takaisin maahan, eikä tarvinnut alkaa leikkiä Aladdinia lentävän mattonsa kanssa, Kiitos teille, jotka pysähdyitte avuksemme!

Tuuli tyyntyi - onneksi - siinä määrin, että paikalle kannetut kynttilälyhdyt pysyivät myöskin maan kamaralla. Kaikkia sydämiä emme kuitenkaan saaneet pidettyä liekeissä. Matalimmat tuuli päätti pitää sammuksissa ja siksi aiotusta kynttilämerestä jäi paikalle pelkät isommat lyhdyt. Hyvältä näyttivät nekin tuoden lämpöistä tunnelmaa ulkoilmaan.


Yhdessä suunnitellen, järjestäen ja hymyillen


Näytöstä oli suunniteltu ja järjestelty jo kuukausien ajan, siitä suurkiitos PR ja mediatoimisto D´Oron supertehokkaalle Sirkka Siiskoselle! Kun mukaan vielä saatiin Kampaamo Pesulan Mikko Helin tiimeineen ja hurmaava meikkitaitelija Timo Karvinen, tiesin, että jos sää ja muut olosuhteet ovat vain suosiolliset, lopputulos on timanttinen. Mikon kanssa suunniteltiin malleille yhteistä tunnelmaa kampausten puoleen, ja Timo puolestaan sai Revelationsin ytimestä kiinni parin kuvan ja käytännössä pikkupikku briiffauksen pohjalta. Timo meikkasi ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla Beni Durrer -sarjalla, ja pitääpä kehaista pigmenttien pysyvyyttä. Olen tämän jo aiemminkin sanonut, mutta on ihana tehdä töitä ammattilaisten kanssa, kun kaikilla on niin vankka näkemys, luovuus ja osaaminen taustallaan!




Malleina oli toinen toistaan ihanampia naisia. Helena Lindgrenin johdolla puiston punaiselle matolle asteli Anna-Liisa Tilus, Yacine Samb, Heidi Kuivajärvi, Sonja Heinonen, Pilates-ammattilaiset Pia Kurkela ja Tea Wahlroos,  Iina Räsänen, Anni Pokkinen ja Zaida Hämäläinen. Suurkiitokset vielä teille, Fitting Roomin tytöille pukeutumisavuista ja Mikolle tiimeineen. Ilman teitä, tuomaanne iloa, positiivisuutta ja aurinkoisuutta ilta olisi ollut aivan toisenlainen. Tuntui, että oma sydän oli haljeta näytöksen aikana, niin onnellinen ja ihastunut olin jokaisesta, joka mahdollisti tämän unelman toteuttamisen.



Harmi, ettei solistimme Senni Räsäsen suloista lauluääntä juuri kuulu millään videopätkällä, sillä hän oli ihana! Nyt musiikillisesti mukana oli hieman jazzahtavia pehmeitä sointuja, mutta Sennillä on myös upeaa omaa musaa. Kannattaa käydä katsastamassa tämä samettiääninen neitokainen. Veikkaan, että häntä kuullaan varmasti myöhemminkin. Sennillä oli muuten yllään Revelations Couturen Eva- puku, jonka korsetti sai laulajan vyötärön näyttämään huikaisevan kapealta.

Senni näkyy vain utuisena taustalla, harmi! Kuva Jani Nordqvist photography


Onnen tunteita


Useimmiten olen itse näytöksissä myös pukemassa, nyt sain nauttia seuraamalla näytöksen alusta loppuun katsojan paikalta. Väkeä oli tullut enemmän kuin olin arvannutkaan, ja lisää tuli koko näytöksen ajan. Ihmiset availivat ikkunoitaan ja jopa kolmanteen kerrokseen asti näkyi olevan omien ikkunoiden muodinystäviä.

Aurora -valmispukumalliston Carla. Kuva Jani Nordqvist Photography

Revelations Couturen uusi Inara-puku ihastutti. Kuva Jani Nordqvist Photography
Suunnittelijalle on aina jännittävää ja myös äärimmäisen palkitsevaa nähdä, kuinka yleisö reagoi omiin luomuksiin. Yleensä suomalainen yleisö on hitaasti lämpeävää, mutta Helena Lindgrenin avatessa näytökset, hän otti väkijoukon heti otteeseensa. Jokainen puku, jokainen malli sai raikuvat aplodit. Oli mahtavaa katsella toki miten hienosti puvut liikkuivat liikkeessä, miten kauniisti jokainen malli niitä kantoi, mutta myös millaista ihastusta yleisön silmissä näki. Olin niin liikuttunut, että suorastaan sai nieleskellä kyyneleitä tasaisin välein.

Aurora -valmispukumalliston Coralie matkalla kohti punaista mattoa. Kuva Jani Nordqvist Photography

Helena Lindgren Muse-puvussaan johtamassa finaalia. Kuva Jani Nordqvist Photography

On tämä kyllä hullua. Ensin painetaan armottomassa stressipuristuksessa viikkokausia ja kun palapelin palaset loksahtavat kohdalleen, tilalle vyöryy hallitsemattoman voimakkaita onnen ja ilon tunteita. Nämä ovat juuri niitä hetkiä, jotka tekevät pitkät työillat, yötkin kestettäviksi. Nyt olen vain onnenmykkyränä, mieli täynnä kiitollisuutta ja lämmintä fiilistä, valmiina käymään seuraaviin haasteisiin kiinni.

Vaikka minä alankin valmistautumaan ensi viikon koitoksiin, arvannen, että haluat nähdä enemmän kuvia ja tunnelmia puistomuotinäytöksestä. Paikalla oli useampi toimittaja, joten tässä muutama linkki: Häät -lehden artikkeli, Naiselo +45 otti myös ihanan videoklipin näytöksen finaalista. Ensi vuonna uudestaan!

2 kommenttia:

  1. Vau, ihanan näköistä! Harmi, etten päässyt katsomaan muotinäytöstä paikan päälle. Täytyy ensi vuonna yrittää päästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Medar! Tunnelma oli tosiaan katossa ja vieläkin rinta paisuu ylpeydestä ja onnesta tuota muistellessa. Ensi vuonna sitten vieläkin isommin!

      Poista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?