Revelations

Revelations

maanantai 8. elokuuta 2016

Esittelyjä ateljeen ihmisistä: Tuuli Lehto ja syksyn hienoin mahdollisuus

Koskapa kesän kiireiltä blogi on jäänyt taas pitkälle tauolle, tekstintuottaminen antaa hetken odotuttaa itseään ja pitää vähän mäkistartata pää, ennen kuin ruudulle syntyy sanoja. Mikäs sen mukavampaa  kiiresesongin rauhoituttua kuin aloittaa esittelemällä jälleen yhden ateljeen luottoihmiseni. Hannan ja Akin lisäksi ompelimon puolella erityisesti kesäaikoihin ompelukoneelle liimautuu Tuuli Lehto.

Tuulin kanssa pitää olla vähän paparazzi tai jää kokonaan ilman kuvia!

Tuuli on valmistunut alunperin Hämeenlinnan Tavastia ammattikoulusta vaatetusartesaaniksi ja sen jälkeen syventänyt osaamistaan Art Omnian aikuiskoulutuspuolella vaatetusalan kisällin erikoisammattitutkinnon parissa. Kuinka ollakaan, tiemme kohtasivat työharjoittelun merkeissä, jotenkin vähän ironisesti. Olin juuri siirtänyt Revelationsin Hämeenlinnasta Helsinkiin ja aloittanut Fitting Roomin. Tuuli taas oli Helsingistä muuttanut Hämeenlinnaan opiskelun perässä, joten mentiin tässä paikkakuntien kohdalla iloisesti ristiin. Kaksi melankolista synkiötä löysi heti toisensa, ja Tuulista on tullut korvaamaton osa Fitting Roomia.

Nukkemaisesta Tuulista ei heti uskoisi, miten mustaa huumoria ja tiukkaa kommenttia lentää. Välillä saa keräillä itseään leikkuupöydän alta. Kovin paljoa showroomin puolella hienoiseen erakoitumiseen taipuvaista vintagevaatteista ja autoista pitävää leidiä ei nähdä. En moiti, siinä missä allekirjoittanut ja Hanna pälättävät papupatoina sovitushuoneen puolella, Tuuli ja Aki ottavat vähän enemmän aikaa uusien ihmisten kanssa. Parhaimmillaan Tuulin koneen äärestä valmistuu seitsemänkin puvun muutostyöt saman päivän aikana, joten en todellakaan ala napata tiukkaa tekijää parhaan työnsä äärestä.

Tuuli ja taustalla Ira työn touhussa. Huomaa samanlaiset puvut!
Pienen näpertämisen ja puuhaamisen ystävänä Tuulin intohimoihin on kuulunut mm. nukkekotien kanssa puuhaaminen - ja kun ateljeen puolella on kaksi nukkeharrastajaa, jututkin menevät välillä tehokkaasti siihen suuntaan. Yksityiskohtien rakastaja pyörittää myös TuuliKaisla -toiminimeä, ja herkän romanttisia vöitä, hiuskoristeita ja pantoja on juhannuksesta lähtien löytynyt Fitting Roomin valikoimasta. Pukuja tarkan tikin tekijältä löytyy myös mittatilaustyönä.

Tylliä, pitsiä ja hentoisia kukkia. TuuliKaisla Design
Vyö TuuliKaisla Design
 Täytyy sen verran kehaista, että mikään tuote, ei puku, koru, mikään, ole ottanut tuulta niin hyvin alleen kuin TuuliKaislan vyöt. Keskikesän juhlasta ei ole kuitenkaan nyt niin montaa viikkoa aikaa, ja vöihin on ihastunut ja vyötäisilleen omiksi kietaissut jo toistakymmentä morsianta.

Syksyn kovin juttu kuitenkin tulee tässä. Tuulin kisälliopinnot jatkuvat vielä joidenkin näyttöjen osalta ja näihin luonnollisesti tarvitaan sopivia asiakkaita. Tulossa olisi morsius- tai juhlapukujen näyttö, ja koska haasteita kaivataan, heitän pallon suuntaasi. Haluaisitko sinä itsellesi suunnitellun ja tarkkaan mittojen mukaan tehdyn puvun? Villakoiran ydin on se, että tämän voi saada vielä itselleen opiskelijahintaan todella kovan, hääpukuja jo useamman vuoden ajan pyöritelleen ammattilaisen käsistä. Sanoisin, että tästä ei kannata mennä ohi! Ilmianna itsesi ja toivomuksesi Tuulille tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?