Revelations

Revelations

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Muotinäytös Taiteiden yönä 25.8.

Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Ensi viikon torstaina vietetään Helsingin Juhlaviikkojen yhteydessä Taiteiden yötä ja tällä kertaa olemme mukana osallistumassa, ei vain kävijänä, vaan tekemässä myös ohjelmaa. Revelations tarjoaa tänä vuonna ainutlaatuisen näytöksen niin uniikkipukuihin kuin Aurora -valmispukumalliston asuihin.

Kuva Joni Turunen/HajontaSiitä se ajatus sitten lähti


"Oletko nähnyt sitä Kuubassa pidettyä Chanelin näytöstä?" kysyi PR-vastaavani Sirkka kevään korvilla. Kyllä. Olin nähnyt sen, ja tiesin jo heti, mihin juttu oli menossa. Katseemme oli suunnattu Fitting Roomin ikkunasta ulos, kohti Mechelininkatua ja sitä halkovaa puistoa. Ammoisina aikoina siinä on muistaakseni kulkenut ratikka, mutta kun reittejä on muutettu, kiskot on heivattu ja tilalle tasoitettu tunnelmallinen vanhojen puiden reunustama kävelytie. Ei ollut vaikeaa siristää silmiään, nähdä siinä keskellä kävelevät mallit.

Voi kyllä!

Parasta hommassa on se, että olen ympäröinnyt itseni innostuvilla, aktiivisilla ja aikaansaavilla ihmisillä. Vaikka itsellä ei olisi ihan paras hetki, lähellä olevat työmyyrät kyllä viittovat aktiivisesti tassujaan ilmaan ja ilmoittavat uusista ideoista ja "voitaisiinko muuten tehdä näin" - aivoituksistaan. Paikalla sovituksessa ollut Helena Lindgren iski lisää vettä myllyyn, innosti meitä pidemmälle ja tässä sitä nyt ollaan!Tunnelmaa Töölössä


En ole koskaan ollut ihminen, joka tekisi asioita kovin hiljaa tai vaatimattomasti. Oikeastaan tässä on se villakoiran ydin, jota olen mutustellut jo pitkän aikaan. Meillä suomalaisilla on liian usein tapa olla liian vaatimattomia ja pyyhkiä omia saavutuksiamme maton alle, koska joskus tulevaisuudessa voisi kenties ehkä tehdä jotain vielä hienompaa, joten ei kannata edes puhua tästä päivästä ja omasta osaamisestamme. Teen nyt jotain hyvin epä-suomalaista ja totean, että olen ylpeä siitä matkasta, jota olen kulkenut, siitä ammattitaidosta, jota olen vuoden ajan kartuttanut ja en häpeä näyttää sitä. Taiteiden yönä pääsen nyt ensimmäistä kertaa kunnolla näyttämään, millaisena olen palannut tähän kaupunkiin, millainen minä ja unelmani ja osaamiseni on tänä päivänä.


Viivi Pumpanen & Mira Saxberg Kevättä ja Muotia -näytöksessä Kuva Joni Turunen/Hajonta

Illan hämärtyessä sytytetään Mechelininkadun puisto-osuudelle satoja kynttilöitä ja lyhtyjä ja toinen toistaan upeammat naiset pääsevät astelemaan punaiselle matolle satumaisessa tunnelmassa. Malleina nähdään muun muassa iki-ihana Helena Lindgren, YLE:n kanavilta tuttu Anna-Liisa Tilus, Pilateksen ammattilaiset Tea Wahlroos ja Pia Kurkela, huikeat muusani Yacine Samb, Sonja Lahtinen ja Heidi Kuivamäki. Heidän yllään nähdään Revelations Couturen uniikkeja pukuja, sekä uuden Aurora -valmispukumalliston hää- ja juhlapukumuotia.

Mitään hyvää ei rakenneta yksin ja näin ollen upeiden naistemme lookista vastaavat Mikko Helin kampaamo Pesulasta ja meikkitaiteilija Timo Karvinen. (Pääsen itsekin näiden taitavien käsien ja siveltimien käsittelyyn, ihanaa hemmottelua!) Musiikkia kuulemme myös livenä. Huikeaääninen laulaja Senni Rantanen tuomuotinäytöksen huipennukseksi lempeät jazz-henkiset sävelensä Töölön iltaan, ja ihan livenä! Olemme saaneet aivan äärettömän hienon tiimin kasaan ja kaikki alkaa olla kasassa, valmiina torstaita varten. Myönnän, jännittää.

Kierros Taiteiden yössä


Jotta koko homma ei menisi aivan omien henkselien paukutteluksi, tässä vielä vinkit sopivasta suunnistuksesta Taiteiden yöhön. Aloitus voisi olal mukavasti keskustasta, Annantalolta. Kuvitusnäyttelyssä vietetään näyttelyn avajaisia, aiheenaan Elsa ja Lauri. Näyttelyssä on on Nadja Sarellin guassimaalauksia kaikista ilmestyneistä kirjoista. Paikalla ovat sekä itse kuvittaja, että kirjailija Kerttu Ruuska. 

Annantalta voi siirtyä Narinkkatorille klo 17.00 katosmaan kiinaista Flashdance Mobia. Kiinalaisten ryhmäliikunta/tanssiesitys mukailee Kiinassa huippusuosittuja puistoliikunta- ja ryhmätanssikoreografioita. Sieltä kannattaa siirtyä ratikkaan ja tulla katsomaan muotinäytöstä Mechelininkadulle klo 18.30. 

Uskalias poikkeaa ompelimomme vastapäätä olevan Old 7 Tattoon tiloihin, jossa järjestetään usean studion voimin (Twin City Tattoo, Pinky Inky, Bloodline Art, One Eye Tattoo, Old 7 Tattoo) Taiteiden yön tapahtuma. Luvassa walk-in meininkiä ja muuta ohjelmaa. Tuotto lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Old 7 Tattoon ovet aukeavat klo 12.00 ja suljetaan klo 01.30.

Parin korttelin päästä löytää Kevyttä Mielihyvää, kun Q-teatteri avaa ovensa kyseisen näytelmän harjoituksiin. Varaathan lippusi etukäteen (max. 2 lippua/ nenä). Näytös alkaa klo 19.45, joten on hyvää aikaa siirtyä muotinäytöksestä.

Illan voi viimeistellä Salaisesssa puutarhassa Kaartin lasaretin hurmaavalla sisäpihalla Hietalahden kauppahallin takana. Puutarhan kaikki keijuvalot syttyvät, rakennusten seinät alkavat elää ja tanssi vie mukanaan. klo 19-21 Dj Wonderlust, klo 21-22 Gommi ja Pommi (kuka voisi vastustaa Pedron ja M.A.:n charmia?) ja klo 22.00-23.30 DJs Wonderlust

Tulethan mukaan satumaiseen muotinäytökseemme klo 18.30! Tässä vielä linkki Taiteiden yön sivulle.

2 kommenttia:

 1. Paljon onnea, tuo on hieno idea ja siitä tulee upeaa!
  Sun jos kenen kannattaa olla ylpeä työstäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ana! Jännityksellä odotan huomista näytöstä. Kunhan vain ei sataisi, niin kaikki menee putkeen. Ja jos sataa, siihenkin on varasuunnitelma. :)

   Poista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?