Revelations

Revelations

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Menoa missimitoissa

Otsikko saattaa hetkellisesti harhauttaa. Ehei, kyse ei ole laihdutuskuurista tai sen onnistumisesta, vaan se pitää ottaa aivan kirjaimellisesti. Missimaailma on ollut asia, johon olemme suhtautuneet vähän syrjäkarein jo vuosia. Missiskene on kirjaimellisesti oma maailmansa, jossa tietyt lainalaisuudet ja tavat tehdä pitävät pintansa vuodesta toiseen. Tietyllä tavalla kauneuskilpailu käsitteenä on myös asia, johon en ole osannut suhtautua oikein kovin hyvin. Kyse ei ole myöskään täysin yksipuolisesta ennakkoluuloisuudesta, tuttavapiiriini kuuluu missejä, mahtavia ja ihania ihmisiä, joten kyse ei ole puhtaasti siitä.

Mikä ihme sai meidät sitten lähtemään mukaan misseilyyn?
Sähäkkä Miss Globe Finland

Vastaus tulee Miss Globe International -kisan Suomen edustajan, Kati Kokkosen muodossa. Katiin olimme jo aiemmin törmänneet muotinäytösmallin ominaisuudessa mm. Lupausten illassa. Kun sitten tämä äärimmäisen viehättävä neitokainen tuli sisään, kertoi asiansa, olimme tuota pikaa ajatuksessa mukana. Kati hurmasi meidät välittömästi mukavuudellaan, kohteliaisuudellaan ja herttaisuudellaan. (Mirjam taisi samalla löytää uuden muusansa, sen verran innokkuutta on havaittavissa ilmassa.) Ristiriitaiset tunteet misseyttä kohtaan karisivat pala palalta, mitä pidempään juttelimme, suunnittelimme ja sovittelimme.

Oli aikamoinen yllätys, että missit joutuvat - ainakin tässä kisassa - etsimään itse itselleen edustuspuvut cocktailmekoista pitkiin iltapukuihin. Eikä aikaa ole liiemmin, ja siinä samassa pitäisi vielä etsiä kengät, korut, ehtiä kampaajalle ja ties mitä muuta kaunistautumista kisaa varten. Huh huh, hitaampaa vähän hirvittää, mutta onneksi Katilla oli selvästi tiukka ote punaisesta langasta.

Kati tulee edustamaan kahdessa Mirjamin suunnittelemassa uniikkipuvussa. Pitsinen Minea -puku on monelle tuttu jo Häät -lehdestä, flyereistamma, ja monista näytöksistä. Kirkkaankeltaisen silkin ja mustavalkoisen paljettien ja kristallien säihkettä hehkuva Apollo taas on nähty aiemmin Lahden Häämessuilla, mutta emme ole ehtineet vielä kuvata sitä kunnolla. Tarkkasilmäinen on huomannut sen facebook-sivullamme. Kirkas keltainen sopi Katin omaan väritykseen aivan täydellisesti.


Kolmas puku taas on allekirjoittaneen käsialaa. Lähtö kisoihin oli tulossa hyvin nopeasti, joten minulla oli hyvin vähän aikaa luoda sopiva puku finaalia varten. Ei siis mitään paniikkia, vaikka päivät venyivät venymistään siinä, missä lähtöpäivä läheni uhkaavasti. Sovimme yhdessä valkoisesta väristä, koska se erottuu hyvin lavalta, ja korostaa samalla Katin eksoottista tummaa kauneutta. Aloitin suunnittelun käymällä läpi aiempien vuosien kisoja, katsomalla netistä missien esiintymistä ja pukeutumista hahmottaakseni niin sanotun peruskonseptin. Kuten alussa mainitsinkin, tietyt lainalaisuudet pätivät tässäkin, eikä vuosia oikein erottanut toisistaan kuin kimalteiden ja lameen määrä.

En halunnut suunnitella aivan perinteistä vaihtoehtoa, joten lähdin leikittelemään vinoilla linjoilla ja pehmeästi laskeutuvalla sifongilla. Vaikka väri onkin valkoinen, en halunnut tehdä siitä liian morsiuspukumaista, kun kuitenkin ollaan iltapukulinjalla. Aluksi ajattelin näyttävää avointa selkää, mutta sitten keskusteluissa selvisi, että Kati pitää pitkät hiuksensa avoinna. Jep, se siitä näyttävästä selästä. Turha sellaista suunnitella, jos se ei näy mihinkään.

Halusin nostaa Katin parhaita puolia esiin, joten luvassa on rohkeaa halkiota, josta pitkät sääret pääsevät vilkkumaan kauniisti hänen kävellessään lavalla ja poseeratessa. Samoin malli korostaa hänen kaunista tiimalasivartaloaan sopivasti. Alla ihastuttavan keskeneräinen puku, joka vielä odottaa varsinaista kokoonpanoa, armotonta trimmausta ja Mirjamin raivokasta strassausta. Niin, sen verran oli pakko säilyttää missiperinnettä, että blingeistä ei täysin luovuttu. Kyllähän sitä pitää lavalla hitusen kimallusta olla!

Meillä on näköjään valkoista kaikki paikat täynnään...

Miss Globe Internationall -kisat pidetään Turkissa, ja kisat kokoavat 40 tyttöä pitkin maailmaa. Tällä hetkellä Kati on ollut jo viikon edustamassa Suomea ja mielenkiinnolla odotamme, miten sähäkkä tyttömme maailmalla pärjää! Peukut pystyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?