Revelations

Revelations

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pientä ehostusta

Facebookissamme oli jo linkki, mutta laitetaan tämä vielä tännekin. Dark Sarahin Save Me -musiikkivideo on nyt nähtävissä, Heidin Revelations -puvut ovat siis allekirjoittaneen käsialaa. Kiva nähdä valmis paketti laulun kera, jee! Heidin kanssa on ollut mahtava tehdä yhteistyötä ja täältä toivotammekin kaikkea hyvää hänen soolouralleen. "Save me, uu-uu-uuuuuuuuuuu" juurtui armottomasti otsalohkooni, suosittelen.

Kuva: Toni Härkönen

Jostain mystisestä syystä videon ymppääminen suoraan postaukseen on nyt koneeni mielestä ylitsepääsemättömän hankala tehtävä, niinpä tässä teille old schoolisti pelkkä linkki. Huoh, teknologia! Miksi vihaat mua?

Ateljeen puolella työtä ja tohinaa riittää, kun kesä ja kesämorsianten h-hetket lähenevät pikkuhiljaa. Jännä kohta vuodesta tämä maaliskuun loppupuoli, on niin selkeä odotus siitä, että kohta se vuodenaikaviisari naksahtaa sinne kevään puolelle. Kesäksi on valmistumassa niin makeita uniikkipukuja, että oksat pois. On aina kiva vakoilla Auroran asiakkaille tekemiä ensimmäisiä luonnoksia ja miettiä, että millaisen muodon se lopullinen puku saa. Sama kai kulkee molempiin suuntiin, aika innokkaasti udellaan aina toistemme suunnitelmia ;)

Viikonloppuna saan muuten nähtäväkseni kauniin vintagemekon, josta pitäisi muokata morsiamelle hääpuku. Kyseessä ei ole mikä tahansa kolttu, vaan asiakkaan mummon 50-luvun hääpuku, joka vaatii hitusen ehostusta. Mulla on sydämessä ihan oma lokonen kauniille vintagevaatteille. Tässä tapauksessa korjataan hellästi hieman kokoa ja ikään kuin rekonstruoidaan vanhaa kunnioittaen. Itse en mielellään raaskisi tehdä isoja mallinmuutoksia upeisiin vanhoihin pukuihin, se tuntuu vähän tältä:

Hellästi rekonstruoiden

Vintagevaatteiden korjaaminen vaatii aikalailla kärsivällisyyttä ja lempeitä käsiä. Materiaalit saattavat olla erittäin herkkiä ja hurruutettu yhteen pienenpienellä tikillä, joten jo pelkkään purkamiseen saa aikaa kulumaan hyvän tovin. Vanhan korjaaminen on kiehtovaa ja vanhojen ateljeetekniikoiden vakoilu saa silmät kirkastumaan. Tähän nimenomaiseen pukuun pitäisi valmistaa myös henkeen sopiva birdcage -hunnullinen pääkoriste, nam. Kädet syyhyävät.

Pienestä ehostamisesta puheen ollen, töiden ja niiden jo mainittujen opintojen lisäksi puuhailen kotona kuin herhiläinen. Tietysti tahdon lörpötellä täällä myös siitä, kuinkas muutenkaan. Tulevan kevään kunniaksi päätin laittaa pienen asuntoni sisustuksen uusiksi, mistä viimeksi jo mainitsinkin. Asioilla on tapana karata lapasesta, joten nyt on tulossa pientä pintaremonttia ja muutaman huonekalun vaihto kokonaan uuteen. Oho.

Vanha sisustus, kuva: Kuvitettuja haaveita -blogi

Asuntoni henki on puhdasta mummotyyliä kristallivalaisimineen kaikkineen. Vihreät seinät maalasin tähän muuttaessani, samalla kun löysin tuon hullun pronssinsävyisen tapetin. En kykene elämään tylsän valkoisessa, luovuus menee epäkuntoon. Nyt tahtoisin vähän muuttaa värejä ja vähentää tuota koukeroisuutta, kuoseja ja näkyvillä olevien tavararöykkiöiden määrää.

Uusi maali, uusi laminaatti, vanha tapetti

Kämpän värit tummenevat entisestään (pyh sille "vaaleaa ja avaraa" -mantralle) ja saan tuon ruman muovimaton piiloon tumman laminaatin alle, oi onnea. Vastapainoksi vaihdan tekstiilit hieman vaaleampiin ja matot vähän vähemmän hysteerisiin. Vielä kun kehitän jostain kätevän ja kauniin hyllystön yhdelle seinälle, niin näillä mennään taas pari vuotta. Ideoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?