Revelations

Revelations

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Keväistä korkojen kopinaa

Kevään uudet kengät ovat saapuneet jo aikaa sitten, mutta en ole ehtinyt riemuitsemaan uusista herkuista juostessani sovitusten, ompelukoneen ja leikkuupöydän välillä. En ole varsinaisesti kevätihminen, syksy ja talvi ovat enemmän mieleeni, mutta oivalsin tänään yhden talven loppumisen hienouksista. Havahduin siihen, että kadut alkavat ainakin täällä Hämeenlinnassa olla varsin sulat, ja hiekkoja aletaan vähän kerrallaan lakaista puhtaaksi. Mikään ei herätä niin suurta riemua kuin päästä laittamaan keväisemmät, naisellisemmat kengät taas jalkaan ilman, että hiekka raapii ja repii korot puolikuolleiksi tai saa harjoitella tasapainotaiteilua epäluotettavalla pohjalla. Hei vaan sorassa laahattavat maiharit!


 Ketään yllättämättä tämän viikon vitsi onkin nimeltään Rainbow Club. Ikuisena kenkäfriikkinä täytyy nostaa taas muutama itseäni tavalla tai toisella sykähdyttänyt malli esiin. Edelleen jaksan iloita värjättävistä pitseistä, ja vielä kun muotokielessä on mukavasti napattu vintage-vaikutteita, voisin ottaa nämä kaikki kivasti kotiin. Pyöreä kärki on miellyttänyt itseäni aina teräviä enemmän. (Allekirjoittaneen Aku Ankka-räpylään kun vetää terävät kärjet, niin voisin melkein liittyä sirkukseen pelleosastolle.) Toki kummallekin löytyy aina vakiintuneet ystävänsä, mutta myönnän omien mieltymysten tällä kohtaa jonkin verran ohjaavan ostojakin.

Elegantti Penny - tahtoo!

Vaikka tohkeilen näistä aina hurjasti, todellisuus on kuitenkin usein intoa lyttäävä. Leveälle päkiälle ei oikein tahdo löytyä hyviä ja kauniita kenkiä. Kengän mukavuuden nostan aina pääasiaksi. Näillä tassuilla toivon mukaan tallataan menemään lopun ikäämme, joten ei kannata tunkea jalkojaan kenkiin, jotka eivät ole mukavat, painavat tai kalvavat jossain kohtaa. Häämaailmassa tämä on minusta ensiarvoisen tärkeää. Juhlassa ollaan pitkä päivä jalkojen päällä, ja jos vaikkapa korko on liian korkea, ja päivä menee siihen, että mieluummin istuu kuin lähtee tanssailemaan tai pöydän alla potkii kalosseja jalastaan, hääpäivästä katoaa kummasti hohtoa. Puhumattakaan muista epämukavuuksista. Toki tämä totuus pätee aivan mihin tahansa juhliin tai menoihin. Kengät kannattaa aina valita ensisijaisesti mukavuusperusteella, ja ulkonäkö kirii vasta kakkossijalle.

Arvaatteko jo, Rainbow heitti ratkaisun tähän laajapäkiäisten ongelmaan. Kauden mallistossa on pehmustettua, kauniin klassista kenkää, joka on lestiltään reilusti kisakumppaneitaan leveämpi. Olin ihan vähällä laulaa hallelujaa saadessani kokeilla Shellyjä omaan jalkaani. Samaa virttä veisasin viime vuoden puolella pehmustetun Faith-mallin kanssa, mutta nyt tämä kenkä veti kyllä niin onnistuneesti potin kotiin, että taidan ihan tosissani kääntyä Rainbow Club -uskontoon.

Shellyt tuntuvat melkein aamutossuilta jalassa. Aivonyrjähdys

Hääkengissä on nyt myös se mukava puoli, että jollei klassikoista niin perusta, niin setistä löytyy räyhäkkäämpääkin osastoa. Meille valikoitui blingien ja jännittävien yksityiskohtien joukosta Helenat, joiden platform ja korko ovat päällystetty messevästi hopeisella glitterillä. Nam nam. Taas saan nokitella omia sanojani viime vuodelta. Eräästä kenkämallista mainitsin kuvauksen: kun enemmän on enemmän. Mitenköhän pitäisi kuvailla kuin enemmän ei enää riitä? Olen sitä paitsi varma, että ensi vuonna vedetään vieläkin överimmäksi, ja allekirjoittaneen aivot vain naksuvat tyhjää.

Ei säihkysääret, vaan säihkykengät!

Eräs asiakkaamme innostui glitterkengistä niin hurjasti kenkäillassamme, että päädyimme tilaamaan hänelle saman sarjan toiset houkutukset, sekä glitterinhehkuinen käsilaukku. Tihrustelimme ensin katalogien kuvista koron muotoa, korkeutta ja lestin tyyppiä, ja totesimme hyllystä löytyvät Vivianit lähes samoiksi kengiksi - tosin ilman kimelteitä. Siitä oli helppo sovittaa oikea koko ja testata mallin sopivan jalkaan, ja joitain viikkoja myöhemmin onnellinen neitokainen pääsi tanssailemaan pitkin putiikin parketteja uudet hohtavaiset jalassaan. Kuva ei tee mitenkään oikeutta, Claudiat ovat tuhannen kertaa makeammat livenä!

enemmän on enemmän on enemmän on enemmän?

Lopuksi pitää hieman mainostaa Ideaparkissa 27.-28.4. järjestettävää Jotain Käytettyä pop-up -shopia Vanhan Kaupungin kierrätystapahtuman yhteydessä. Ideahan on aivan nerokas; voi myydä oman vanhan käytetyn morsiuspukunsa tai löytää itselleen oman unelmapuvun edullisesti. Lupauduin työkaartiin mukaan, joten minut voi bongata morsiamia pukemassa tuolloin.

Käytännössä tämä tapahtuu siten, että puku tuodaan myyntiin, Jotain Käytettyä veloittaa puvun myyntimaksun 20€ ja 15% provision myydystä puvusta. Kuva puvusta julkaistaan tapahtuman galleriassa, jossa kiinnostuneet ehtivät jo mukavasti etukäteen tutustua myyntiin tuleviin pukuihin. Helppoa, vaivatonta ja ihanan yksinkertaista! Pukuja voi tuoda Ideaparkin keskusaukiolle perjantaina klo 12-21 ja myymättömien nouto samasta paikasta maanantaina klo 9-20. Hämeenlinnassa toimimme pukujen tuontipisteenä keskiviikkona 24.4 ja torstaina 25.4. Myymättömät puvut voi noutaa liikkeestä torstaina 2.5. tai perjantaina 3.5. Ilmoita pukusi ajoissa myyntiin, saat parhaan mahdollisen hyödyn tapahtumasta, sillä galleriassa olleet puvut huomioidaan parhaiten myös paikan päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?