Revelations

Revelations

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tuunauksen makua


Olemme saaneet mahtavasti asiakkailta kuvia häistä, ja se on jo asia, joka saa aina hymyn huulille. Kun puvun valmistaa aivan alusta asti, siihen muodostuu aina ihan tietynlainen side, samoin kuin asiakkaaseenkin. Sitä tavallaan lähettää aina omat lapsensa maailmalle, kun luovuttaa puvun asiakkaalle. Tästä näkökulmasta on kertakaikkisen mahtava nähdä kuvia, kun kaikki on laitettu viimeisen päälle, ja näkee vihdoin sen onnellisen kokonaisuuden, jota ei sovituksissa voi toteuttaa. Toki vastaava erityinen tunne syntyy myös niidenkin kanssa, joiden kanssa yhdessä etsitään se unelmien täyttymys merkkipukujenkin rekistä. Aivan huikea esimerkki tuli jälleen hääkuvien muodossa.

(Psst. Meistä on todella mahtava nähdä muidenkin, rekistä pukunsa löytäneiden morsiamien eleganssia. Kuvia SAA lähettää!)

Dramaattiset festarihäät


Tiina löysi sen oikean puvun Oreasposan mallistosta, mutta se ollut aivan sellaisenaan täydellinen. Se kaipasi vähän sävyä - mustan värin muodossa. Nyöritys sai vaihtua mustaan satiiniin, helman ruusukkeet saivat myös synkemmän sävyn, mutta jotain puku vielä kaipasi. Vähän aikaa mietittyäni löysin siihen aivan täydellisen, köynnösmäisen kukka-applikaation, joka kiemursi hetkeä myöhemmin puvun kylkeä myöten melkein nyörityksen reunaan. Aluksi uumoilimme mustan taftiboleron yhteensopivuutta kokonaisuuteen, mutta sitten viime metreillä vaihdettiinkin tiiviimpi kangas näyttävään pitsiboleroon. Nam!

Kuva Ilkka Hämäläinen
Selkeälinjaiset ja pelkistetyt puvut ovat siitä loistavia, että hyvinkin pienillä elementeillä, sopivilla väripisaroilla ja mausteilla, niistä saa aivan uudenlaisen tunnelman. Moni onkin puhunut, että vaikka olisi katsellut ja sovittanut vaikka millaisen määrän pukuja, sitä omaa juttua ei vain tahdo löytyä. Tässä on varsin yksinkertainen ratkaisu. "Peruspuvusta" tulee äkkiä hyvinkin omannäköinen, kun otetaan pilkettä silmäkulmaan, mietitään hetki vaihtoehtoja, ja sen jälkeen henkilökunta juokseekin jo putiikin portaita ylös alas keksiessään taas jonkin uuden ehdotuksen. (En suinkaan viittaa omaan ravaamiseeni, pois se minusta. Toimii muuten hyvänä reisi-pakaratreeninä myös.)

 Sulhanen panosti myös omaan pukeutumiseensa, ja Mikko teettikin Hironian huipputaitavalla Annilla itselleen päheän liituraitapuvun metallimiehen henkeen sopivaksi. Lopputulos on varsin rock! Tässä muuten oivallinen vinkki sulhasille, jotka haluavat häihinsä hieman "jotain muuta".

Hääpuvun uusi elämä


Mutta entäpä sitten, kun häät on jo juhlittu? Ennen kevään hurjaa hääpukurumbaa ehdin muuttaa erään Sinceretyn morsiuspuvun aivan uuteen uskoon. Harmillista, tajuttiin vasta liian myöhään, että olisi pitänyt ottaa kuva lähtötilanteesta, niin tekin näkisitte, miten huima muutos tässä tapahtui. Kaunis, täyspitkä ja laahuksellinen morsiuspuku organtzasta ja pitsistä, muuttui sähäkäksi, vintagehenkiseksi juhlamekoksi. Sakset sanoivat vain suih, kun kerrokset puvusta lähtivät irti ja helma lyheni polvimittaiseksi. Saman tuomion saivat runsaat tyllikerrokset ja satiininen halterneck-olkain. Niille ei ollut enää käyttöä.

Kepeissä helmoissa!
Värin tuominen valkoisen rinnalle oli kuitenkin haaveissa, ja kun vähän aikaa syksyn murretuissa väreissä viihtyvän Sannan kanssa pohdiskeltiin, minun pitikin käydä kaivelemassa pitsilaatikkoa. Hetken kuluttua soviteltiin jo poltetun oranssin sävyistä pitsiä norsunluisen satiinin ja tuoreen rouvan oman värityksen kanssa. Toista tovia myöhemmin luonnostelin jo erilaisia olkainvaihtoehtoja pitsi mielessäni.

Päädyimme irrotettavaan versioon, jolloin mekkoa pystyi käyttämään sellaisenaan tai pitsiolkainten kanssa. Edestä linja on perinteisempi, selässä taas mennään trendien mukaan, ja leikkaus paljastaa soikeasti selän ihoa. Pitkään pohdimme korvaisimmeko puvun vaalean vyön pitsiin sopivalla sävyllä, mutta päätimme jättää sen toistaiseksi paikalleen. Sitähän voi tuunata myöhemmin, kun tulee sopiva uusi idea!Jääkö ruudun takana morsiuspuku yhden päivän (ja pesulan) jälkeen pukupussissa kaappiin, vai voisiko se saada myös uuden elämän? Siinäpä tälle viikolle ajatusta mutusteltavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?