Revelations

Revelations

tiistai 13. elokuuta 2013

Kisa korsettikurkistuksen kera

Facebookissa ylittyi maaginen 600 tykkääjän raja. (Lukua 666 odotellessa. Voitte olla varmoja, että sitten keksitään jotain ihan muuta. Heh.) Naamakirjaa seuraava saattoikin jo huomata, että pidimme jo yhdenlaatuisen kisan rajan ylittymisen kunniaksi. Arvonnat käyvät vähän vanhoiksi pidemmän päälle, joten tahdoimme jotain uutta omaan tapaamme. Tällä kertaa piti keksiä sopiva kisan aihe, ja kaksi parasta ideaa voittaisi. Tähän tuli todella mahtavia ideoita, mutta ihan rehellisesti sanottuna emme ole kuitenkaan hääideasivusto, vaikka huimia ajatuksia varmasti matkan varrella lentää, suhtauduimme kaupallisella silmällä asiaan.

Kisan voittajan ajatus siitä, että pitäisi perustella, miksi haluaisi tulla asioimaan Revelationsilla tai miksi tahtoisi meiltä puvun, kolahti täysillä. Siispä. Julistan tässä uuden kisan:

Perustele, miksi tulisit asioimaan juuri meillä tai miksi kaipaisit pukua juuri meiltä.

Voittopäätökseen ei riitä pelkkä tykkäys, vaan aktivoin teitä jälleen, ja nyt täytyy ihan kommentoida ihan tänne blogiin. Emme kaipaa ruskeakielisyyttä, vaan ihan rehellisiä, oikeita mielipiteitä. Mielikuvia, joita Revelations on teissä nostattanut. Porkkanaksi asetetaan 100 euron lahjakortti. Aikaa omille pohdinnoille on seuraavaan blogipostaukseen asti, eli suurinpiirtein pisimmillään ensi viikon maanantaihin.


Kiristys ja yhteenveto


Korsetit ovat aina silloin tällöin vilahdelleet niin luonnoksissa, tekstin seassa kuin kuvissakin. Allekirjoittaneen historia on pitkälle liitetty kureliivien maailmaan, ja siksi niillä on pysyvä paikkansa sydämessäni, vaikka en enää teekään korsetteja kokopäiväisesti mittatilaustyönä. Lähes kolmasosan elämästäni niille kun on omistanut, niin eihän niistä tahdo päästä kirveelläkään eroon - enkä edes halua. Omassa vaatekaapissa vastaavia asustaa useita erilaisia, kaikki vähän erilaisia eri vaatetusten kanssa sopimaan. Tunnustan, lempivaatteenihan ne siinä.

Kauniita jo vaatteina, mutta miten kauniita muotoja niillä saakaan aikaan! Usein törmään siihen, että henkäistään seuraavassa lauseessa epämukavuudesta ja pyörtyilystä. Voisin rehellisesti väittää tällä kohtaa viljeltävän urbaaneja legendoja, kauhutarinoita, joilla ei ole oikeastaan mitään tekoa todellisuuden kanssa. Korsetti on mukava vaate. Se päällä tuntuu kuin joku halaisi jatkuvasti, enkä usko kenenkään voivan väittää sellaista epämiellyttäväksi tunteeksi. Hyötyihin voi laskea myös tuen väsyneelle tai kipeytyneelle selälle, ja tämän lisäksi liivi tukee rintoja tavallisia rintsikoita paremmin. Tietenkin peilistä näkyvät kurvit ovat vielä aikamoinen plussa tähän päälle.


Tämän viikon sneak peak kietoutuu luonnollisesti korsettien ympärille. Aina näille vaatteiden kuningattarille on ollut oma ihastunut ja vannoutunut fanikuntansa, jotka tulevat pitkienkin matkojen takaa hakemaan kurveille lisäkaarta juuri omien mittojen mukaisesti. (Terveisiä Rovaniemelle!) Tsekatkaapa näitä linjoja!


Eräs tämän kesän morsian innostui niin kovasti hääpukunsa osana olleesta korsetista, että tilasi itselleen toisen mokoman. Samoilla kaavoilla lähdimme liikenteeseen, mutta fiilis oli aivan erilainen. Mustaa polkadot -kuvioista mattasatiinia, syvää punaista ja koristenyöritystä. Veikkaanpa, että tämä kurvien kiristäjä nähdään vielä monilla festareilla.


Toista puolta sen sijaan edustaa toinen tämän kesän morsian, joka mieluummin halusi korsettinsa alusasuna, kauniisti vaatteiden alle piiloutuvana ja vartalon linjoja muotoilevana. Rintavalle ihmiselle tämä on vielä sangen ideaali vaihtoehto, kun voi jättää liiveistä olkaimet surutta pois. Avaa aivan uusia pukumahdollisuuksia muodokkaille neitosille. Kankaaksi valikoitui myös coutil, aikoinaan korsetteja varten kehitetty kangastyyppi, joka kestää kiristystä ja käyttöä aivan toiseen tapaan kuin muut laadut. Alusasusta kun oli vielä kyse, nude oli oiva sävy, joka ei kuulla häiritsevästi vaaleidenkaan paitojen alta.

Näitä ommellessa tuntuu kuin olisi palannut ajassa vuosia taaksepäin. Fiilis muuttui kummasti viimeistään siinä vaiheessa, kun pätkin sivuleikkureilla metalliluita korsetteja varten, ja puristelin pihdeillä sirkkoja nyöritykseen. Uh huh. Mihin on kadonnut dinosauriinnahka sormenpäistäni? Nimimerkillä "Auh, tassuni mun!" (Onneksi kovettumista ja arkuudesta käpälissä pääsee parin päivän hellittelyn jälkeen.) Arkuudesta huolimatta, kauniita ovat! Nyörittelemisiin!


8 kommenttia:

 1. Jaa miksikö? Ei ole tullut teillä käydessä koskaan mitään syytä miksi ei! Ensimmäisen kerran kun astelin teidän liikkeeseen ihan vain "katselemaan" minkälaisen hääpuvun tahdon häihini, mihin silloin oli vielä vuosi aikaa. Oli vastassa aurinkoinen Aurora, ei tympeitä kysymyksiä onko aika varattu yms. Vaan heti iloisena ja reippaana kyseltiin millaisia haaveita tai toiveita minulla on. Ja kas hetken päästä huomasin seisovani sovituskopissa ja muutaman sovituksen jälkeen SE hääpuku päälläni. Uskomattoman hyvää, sujuvaa, rentoa, mutta ei missään nimessä tyrkyttävää palvelua! Tämän jälkeen heti tilaisuuden tullen kehottanut ihmisiä ehdottomasti tulemaan teidän liikkeeseen asioimaan! Nyt kolmen viikon päästä sujahdan SIIHEN hääpukuun ja on minun päiväni prinsessani, ja suuri kiitos siitä että tunnen ja näytän myös prinsessalta kuuluu teille! Pikku hiljaa rupeaa jo jännittämään! -ja tämä tarina on tosi, eikä yhtään ruskea :)

  VastaaPoista
 2. Kerronpa ensimmäisestä vierailustani Revelationsilla.

  Olimme pari viikkoa aiemmin ikuisuuksia (ainakin minun mielestäni) kestäneen kihlauksen jälkeen päättäneet hääpäivämme, 16.7.2016. Olin into piukeana surffaillut netissä, kahminut häälehtiä ja uneksinut päiväunia upeista häistämme, jotka olisivat vasta kolmen vuoden päästä. Kaipasin jotain konkreettista, jotain hypisteltävää. Olimme tulevan kaasoni kanssa kaupungilla kahvilla, kun kaasoni sai idean. Mennään katsomaan hääpukuja. Pidin kaasoani hulluna, ei kai kukaan täysijärkinen mene kolme vuotta etuajassa katsomaan hääpukuja! Mutta toisaalta, kukapa kaipaisi täysijärkisyyttä, nythän oli kyse unelmista, pioneista ja pilvenhattaroista. Joten niin me teimme, lähdimme katsomaan pukuja, kävimme parissa liikkeessä ja oloni oli pettynyt, palvelu oli keskinkertaista ja tarjonta melko suppeaa. Olimme jo lähdössä kävelemään takaisin autoillemme, kun huomasin Revelationsin oven olevan auki. En ollut aiemmin ede tajunnut, että siinähän tosiaan on hääpukuliike. Astuimme sisään ja rappusia nousi Mirjam, joka tervehti lämpimästi. Tunsin heti sen lämpimän tunteen sisälläni, tiedättekö, sen kun vain tietää tulleensa oikeaan paikkaan. Kerron Mirjamille hieman nolostuen, että olisin menossa naimisiin vasta kolmen vuoden päästä, mutta halusin jo tulla katsomaan mitä olisi tarjolla. Ja hämmästyksekseni vastaus oli iloinen eikä lainkaan tuomitseva. Enkö minä ollutkaan hullu, täysin pimeä ja epärationaalinen tuleva bridezilla? Ehei, minä olin tullut juuri oikeaan paikkaan unelmieni kanssa. Mirjam kysyi tuhat kysymystä, josita menin päästäni pyörälle, kuulin upeita ideoita, joita en olisi tullut itse ajatelleeksi. Juttelimme pitkän tovin ja kun olimme lähdössä sain käyntikortin ja kehotuksen varata ajan sovitusta varten. Lähdin kävelemään autolleni pää pilvissä ja toisaalta myös hieman enemmän jalat maassa. Ei ollutkaan täysin typerää varautua hyvissä ajoin kaikkeen. Tiesin löytäneen sen paikan, josta haluaisin pukuni. Tiesin löytäneeni tyypin, joka ymmärsi minun toiveitani vaikken tiennyt niitä itsekään.

  Tämä käynti todisti sen, että olette raudankovia ammattilaisia, jotka osaavat kysyä juuri ne oikeat kysymykset, jotta tällainen hätähousukin saa ajateltavaa eikä häpeä sitä, että suunnittelee paikkakorttein fonttia jo kolme vuotta etukäteen. Tämä on se syy miksi haluan pukuni juuri teiltä, miksi haluan asioida juuri teillä. Saitte minut tuntemaan itseni ainutlaatuiseksi.

  VastaaPoista
 3. Miksi tulisin juuri teille asioimaan?

  Oi, tässä mielikuva.. On lauantai-iltapäivä, Hämeenlinnan tori on jo päättynyt mutta aurinko paistaa vielä kirkkaasti. Puolisoni odottaa penkillä ja kääntyy katsomaan kun kuulee korkojeni kopinan. Ja hymyilee. Näytän unelmissani italiaanoiskelmän kuvitukseltä, hiukset ovat nutturalla, aurinkolasit ovat suuret ja päälläni on se täydellinen pieni, musta leninki. Se leninki jonka näin teidän kuvakokelmissanne jo vuosia sitten! Venepääntie, tai pienet hihat, fitti miehusta ja kauniisti kellottuva helma. (alle on vihdoin hankittu ihan oikea, oikein pöyhistelevä alushame eikä vain kohoteltu kulmia teinix-kauppojen näyteikkunoiden neokirjaville pörhelöille). Näytän sievältä rouvalta.

  Minulla on kaapeissani ihania vaatteita, äidin ja siskojen kaikella taidolla valmistamia, kaikkiin elämäni juhliin.. Mutta jostain syystä uskon että jos se täydellinen pikkumusta leninkini Suomesta löytyy, se varmaankin roikkuu teidän rekissänne.

  - Rakkaudella, Iitu.
  ps. kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Liikkeenne on persoonallinen, asiantunteva ja aito. Välitätte siitä mitä teette ja se väistämättä heijastuu positiivisena henkenä yritykseen.

  VastaaPoista
 5. Miksikö kaipaisin asiantuntevaa apuanne?

  Olen haaveillut omasta korsetista siitä lähtien kuin näin Auroran korsetissaan ehkä noin 15vuotta sitten. Kuitenkaan en ole syystä ja toisesta saanut vieläkään hankittua omien mittojen mukaan tehtyä korsettia.

  Niihin muutamiin ns "valmis"-versioihin on vain joutunut pettymään, koska koot loppuvat kesken. Runsas muotoinen ja hiukan lyhyempi kroppani ei vaan suostu mahtumaan nykyisiin nolla-koon suosimiin mittataulukkoihin. ;)

  Unelma mittojen mukaan tehdystä korsetista kuitenkin elää edelleen, koska niiden huonosti istuvien kokeiluidenkin pohjalta pystyn kuvittelemaan kuinka hyvältä se "oikea" voisi näyttää.

  VastaaPoista
 6. Miksi Revelations? Koska te todella kuuntelette. Asiakkaan kanssa jutellaan ja selvitetään, millainen tämä on. Ja vaikka itsekin tunsin Auroran jo ennen asiakkaaksi tulemista, juttelimme silti pitkään siitä, millaisista asioista tulevan hääpuvun pitäisi koostua. Tämä oli erityisen tärkeää tällaiselle tumpiolle kuin minä, jolla ei ollut asiaan mitään valmista mielipidettä.

  Se, että lopputulos oli täydellisen värinen, uniikki ja omantyylinen ja istui kuin hansikas, kruunasi todella hyvän asiakaskokemuksen!

  VastaaPoista
 7. Haluaisin sanoa jotain yleisellä tasolla mittatilausvaatteista. Itse olen maatuskamallinen ja -kokoinen nuori nainen. Tuntuu varsin tympeältä etsiä tavallisista kaupoista aina lähes suurinta ja ylipitkää. Istuvuuskaan ei ole sitä, mitä toivoisi ja isot koot ovat varsin usein tätimäisiä ja niistä puuttuu se wow. Mittatilauskorsetilla tähänkin hylkeenruhoon tulee vyötärö! Mittatilatussa vaatteessa tuntee olevansa sopiva, kaikki on kohdallaan, mikään ei pursua, eikä kiristä.

  Vain harvassa paikassa saa yhtä henkilökohtaista, lämminhenkistä ja ammattitaitoista palvelua kaupan päälle. Kiitos vielä jokaisesta vaatteesta, niitä ajatellessakin tulee hymy huulille.

  Suvi Tamlander

  VastaaPoista
 8. Kiitos hurjasti kaikille ihanista kommenteista! Koska kaikki olivat niin mahtavaa kamaa, niistä oli mahdoton valita noin vain voittajaa, ja siksi päädyimme klassiseen numero kulhoon ja sokkona harotaan - ratkaisuun. Voittajaksi päätyi Kisu! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?