Revelations

Revelations

tiistai 17. syyskuuta 2013

Pitsiin ja satiiniin kiedottuja kurkistuksia

Kesän aikana ateljeesta on valmistunut monia ihanuuksia, ja on jälleen syytä tähdätä katsetta lähimenneisyyteen. Olen saanut palautetta, että runsaammasta kuvamateriaalista on pidetty kovasti, joten hellin teitä sneak peekilla. Täytyyhän sitä ahkeria lukijoita palkita. Kommentit, palautteet ja muut ajatukset otetaan aina mielihyvin vastaan!

Mustan pitsin lumoissa


Lupauksen mukaisesti, siirrytäänpä itse tarinan pariin. Kesän yksi antoisimmista töistä oli yhdistää nudenhohtoinen satiini mustan, helmikirjotun tyllipitsin kanssa. Työnimikkeenä asiallinen edustuspuku, jota voisi käyttää myös muissakin menoissa. Hihatkin saisivat olla mukana, jottei tulisi liian iltapukumaista fiilistä. Pitsi, varsinkin hennompana pintana, voi usein olla jo niin herkkä, että se käy suoraan sanottuna tylsäksi. Kaunis, mutta ei herätä juuri mielenkiintoa. Päädyinkin leikittelemään pinnoilla, näyttämään osittain satiinin läikehtivää pintaa, ja rikoin pitsin kuviota, muunsin sen köynnösmäiseksi helman osilta.

Voin sanoa, että tässä on kärsivällisyyttä vaativa homma. Jokainen kuvio on yksitellen sommiteltu ja ommeltu paikalleen, ja saanut vielä jokusen helmen ja paljetin kruunukseen. Myönnän viettäneeni useamman illan hyvien elokuvien äärellä ommellen pitsisiä motiiveja ja helmiä paikalleen. Loistava tapa yhdistää työ ja vapaa-aika! Kerrankin pääsin nysväämään oikein sielun kyllyydestä.

Muovilokerikot hiiteen, kauniit teekupit ovat paljon silmäämiellyttävämpi vaihtoehto!

Valmiina tositoimiin!


Pitsikaunotar oli toivottu edustuspuvuksi, ja siihen käyttöön se pian löysikin tiensä. Asiallista naisellisuutta, I say! Olen yleensäkin hihojen suuri puolesta puhuja, ja nyt juhlamuodin ottaessa taas vaikutteita erilaisista olkaimista ja hihakkeista, en voi olla iloisempi. Mitäpä sanotte, eivätkö hihat tee tästäkin puvusta aivan hurjan aistillisen? 

Kuuleman mukaan tämä kuva koristaa uuden Habitare -lehden kantta, vink vink. Harmi, ettei tästä ole näkynyt vielä koko kuvaa, josta voisi katsoa, miten mahtavasti pitsi polveilee helman läpi. Innostuin niin voimakkaasti rikotuista pitsihelmoista, että saattaapa olla, että tämä puku on tuskin viimeinen lajiaan!

Kuva Toni Härkönen

4 kommenttia:

  1. Kivannäköinen tulee ihan hiki, kun ajattelen työmäärää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos nyymi! Työtä tosiaan riitti, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen - ja minulle se on juttu, joka on kaikista tärkeintä. Tietenkin sen lisäksi, että asiakas on tyytyväinen.

    VastaaPoista
  3. Upealta näyttää!

    VastaaPoista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?