Revelations

Revelations

maanantai 2. syyskuuta 2013

Vierailija kiireen keskellä

Putiikilla kävi vieras Arkadianmäeltä. Kansanedustaja Timo Heinonen, joka järjesti aiemmin keväällä kertomani naisten illan Lopen ampumaradalla, tuli nyt tutustumaan Revelationsiin, osaamiseemme ja mitä ihmettä ylipäänsä oikein puuhaamme ateljeen kätköissä. Mukavaa, että vaalikaudenkin ulkopuolella löytyy aitoa kiinnostusta ruohonjuuritason toimintaan, ja siihen, miten meidänkaltaisemme pieni yritys toimii, ja millaisia terveisiä yrittäjillä on päättäjille.

Timo sai kattavan esittelyn Revelationsin tiloihin; katutason putiikissa pienten kotimaisten suunnittelijoiden tuotannon ryydittämänä, ja luonnollisesti myös ateljeen puolella. Keskustelimme pukujen ja luonnosten esittelyn rinnalla pitkään, miten ja miksi Revelations on nähnyt päivänvalon, millaisia asiakkailla meillä on, ja kuinka paljon ja moninaisia työvaiheita yhden puvun eteen tehdäänkään. On aika harvinaista, että nykyään samat ihmiset niin suunnittelevat puvun, kaavoittavat ja valmistavatkin sen. Juttu rönsyili niin Jukka Rintalan suunnittelutyylin pohtimisen kautta muotinäytöksiin, erilaisiin juhliin ja mitä ne kullekin saattavat merkitä, mutta olennaisen lisäksi tuli puhuttua hyvinkin syvällisiä. Tässä vielä herran omia mietteitä vierailulta.


Luonnosten esittelyä ateljeen puolella. Kuva Timo Heinosen blogista

Verkkokauppa - uhka kaikille?


Palomiehen morsian kirjotti omassa blogissaan, miten useampi kotimainen kivijalkaliike on lopettanut parin vuoden sisään, ja suurin syy löytyy verkosta. Valtaosa netin juhla-ja hääpukuliikkeistä myy piraattipukuja - jopa ne suomalaisetkin, ja hääskene elää aikamoisessa murroksessa.

Miksi tämä on oikeasti huono juttu? Piraattipuvut myyvät isojen merkkien sivuilta viemillään kuvilla aivan jotain muuta. Kankaat ovat erilaiset, halvemmat ja huonolaatuisemmat, kaavoista puhumattakaan, ja mittasuhteisiin ei tarvinne tässä edes mennä. Surullisin juttu on se, että suuri osa kuluttajista ei tiedä, osaa arvatakaan, että nettiostos ei olekaan huima löytö, vaan usein aikamoinen pettymys. Jos ihana puku on löytynyt kivijalkaliikkestä, ja vastaava löytyy huomattavasti halvemmalla netistä, kyllähän se houkuttaa. Kyse ei vain ole kertakaikkisesti samoista tuotteista. Ei sinne päinkään. (Korjauskustannusten kanssa niistä tulee vielä herkästi monenverroin ajateltua kalliimpi.)

Tämä on tullut useammalle kotimaiselle nettiyrittäjällekin karvaasti esiin. Ajatellaanpa tilanne, kun on perustettu uusi yritys, tulevaisuus näyttää lupaavalta, ja kun olet vähän päässyt alkuun, niskaan rymähtääkin isoilta muotitaloilta lakimiesten nootteja ja uhkauksia raastupaan, kun käyttää tietämättään piraattikamaa. Olen kuullut myös monesta verkkokaupasta, jotka ovat tällaisten tapausten takia joutuneet sulkemaan ovensakin. Ei tässä kukaan voita, ei kuluttaja, ei verkkokauppiaat, eivätkä kivijalkaliikkeet. Kaikki kärsivät. Tästä keskustelimme pitkään, pohdimme erilaisia ratkaisuja, mutta yhtäkaikki hyviä ajatuksia kimpoili puoleen ja toiseen. Toki, on myönnettävä, ettei kaikki verkkokauppa ole varustettu salakavalilla hampailla, eikä niiden toiminta ole aina paha juttu, mutta turhan monesti jää paha maku suuhun.

Näyteikkunakoira


Jotta teksti ei uhkaisi mennä armottomaksi paatokseksi, kevennetään hieman. Viime viikko oli myös kesän kiireiden huipentuma, ja tästä eteenpäin syksystä saa nauttia aivan uudella tavalla. Tein hyvin pitkää päivää (vai pitäisikö sanoa yötä?), ja jos sattui kulkemaan Hallituskatua, niin saattoi nähdä koiran Revelationsin ikkunassa. Ei, se ei ollut unennäköä, vaan ihan totta. Virallinen valvojani oli varmistamassa, että emäntä saattoi ommella pikkutunneille, eikä kukaan päässyt huomaamatta paikalle. Välillä oikein nauratti ompelukoneen ääressä, kun murinasta kuuli kuinka joku oli jäänyt ihmettelemään pimeässä liikkeessä tiukasti vahtivaa karvakorvaa. Neiti on kyllä äärimmäisen ystävällinen sisääntulijoille, mutta ensin pitää huutaa kuin hyeena, ja sitten tunkea itsensä syliin. Tämän vuoksi se ei ole aukioloaikoina paikalla, vaikka moni sitä välillä toivoikin.


Virallinen valvoja on myös tehokas lähetysten purkaja. Ikkunakuvan puutteessa todistusaineistoa Revelationsin remontista.

2 kommenttia:

  1. ompas vallan nätti aussi ( olettaen että se on aussi ) :) vallan nätti kuvio ja naamakin on söppänä, paijattava koissu <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Weetu! Hienosti tunnistettu, aussihan tämä neiti on ja edustaa punaista tricoloria hienolla mahongin sävyllään. Harmi, että ovikellotoiminta on niin ärhäkkä, muuten olisikin putiikilla paijailtavana.

    VastaaPoista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?