Revelations

Revelations

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kurkistus korsetin sisään

20 -vuotisjuhlaa korsetinvalmistajana on tullut suhteessa aika vähän tuotua esiin, vaikka ehdinkin lupaamaan alunperin toisin. Taitaa tulla tässä mielessä hurja kiri loppuvuoden ajaksi. Nostetaanpa tällä kertaa pidempi kaava kuvioihin, vaatteen matka kankaista valmiiksi tuotteeksi.

Asiakas kaipasi kirjanjulkistustilaisuuteen näyttävän korsetin, jolla olisi käyttöä myöhemminkin yhdistettynä toiseen asukokonaisuuteen. Korsettihan on siitä ihana, että sama vaate voi olla niin alusasu kuin räväkkä juhlavaate aivan väristä ja materiaalista riippuen. Toiveissa yhdistyi maanläheiset värit, luolanaismaisuus yhdistettynä rokokoohenkeen. Sopivasti hieman repaleista tunnelmaa, aavistus steampunkia.

Kamera valehtelee sävyistä, mutta livenä nämä natsaavat täydellisesti

Päädyimme 1-layer korsettiin, sillä kirjallinen asiakkaani ei ollut käyttänyt korsettia aiemmin, ja tämä vaihtoehto tuntuu huomattavasti kevyemmältä, helpommalta käyttää kuin perinteinen kiristin. Mikäli himoaa oikeaa, vartalon muotoja sopivalla tavalla korostavaa korsettia, eikä ole kovin pitkälle kureliivien maailmaan kurkistanut, tätä ratkaisua kannattaa miettiä syvästi. 1-layer on todella mukava päällä!


   
Ompelua odotellessa

Materiaalina tässä oli ns. polkadot -kuvioinen coutil. Coutilithan ovat 1850-luvulla juurikin korsettitarkoituksiin kehitettyjä kangastyyppejä, jotka kestävät kulutusta, venytystä ja hankausta aivan toiseen tapaan kuin modernimmat kangasvaihtoehdot. 1-layer tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että vaatteessa on vain yksi kangaskerros, joten materiaalilta vaaditaan paljon. Täyspuuvillaisena se on miellyttävä ihoa vasten, ei hiosta tai sähköisty - sekä värjäytyy. Tämäkin coutil on tehtaalta tullessaan luonnonvalkoinen, allekirjoittaneen käsittelyn jälkeen se sai syvän meripihkaisen sävyn.


Luukujien harmoniaa - ihanan graafinen näky!

Korsetti on mielestäni aina ollut sellaisenaan, aivan perusleikkauksiltaankin erittäin kaunis vaatekappale. Näyttävät raamit eivät kuitenkaan riitä, joten lähdin hahmottelemaan pitsistä yksityiskohtia, mielenkiintoa pintaan.  Kun sain kuviot aseteltua mieleni mukaan, viimeistelin mallin irrotettavilla, hieman revityn oloisilla pitsiruusukkeilla, jotka yhdistyvät ketjuilla yhteen.

 Muuntautuvuutta, tilanteesta toiseen ja aina käyttökelpoinen.
 Kirjanjulkistamisen jälkeen tuli iloinen viesti. Korsetti oli menestys, piti jännittyneen kirjailijan kasassa ja sai tuntemaan itsensä upeaksi. Aivan kuin olimme yhdessä suunnitelleet. Myöhemmin sain vielä viestiä onnellisen asiakkaan aviomieheltä, joka kehui myös upeaa käsityötä ja miten mahtavalta rakas vaimo näytti se yllään. Tällä kohtaa suunnittelijan kasvoille nousi tyytyväinen hymy. Kyllä, tämän takia rakastan tätä työtä!4 kommenttia:

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?