Revelations

Revelations

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Moottoritien reunaviiva täryttää renkaissa. Kerran, toisenkin, ja kuski ratin takana hätkähtää säikähtyneenä. Yösydäntä myöten on taas tehty hommia, ja tällä kertaa se muistuttaa olemassaolostaan todella pelottavalla tavalla. Olin aivan lähellä nukahtaa kahdesti rattiin Hämeenlinnan messuille ajaessani. Ratkaisu oli pysäyttää auto, laittaa kännykkä soimaan parinkymmenen minuutin kuluttua ja sitten vasta jatkaa matkaa. Huh huh, hurja muistutus rauhoittaa kiivasta elämäntahtia.

Revelations Couture uutuuksia ständillä

 

Lupausten ilta - unelmahäät


Suhasin hirvittävän väsynä kohti vanhaa kotikaupunkia, ja Hämeen Linnassa toista kertaa järjestettäville häämessuille. Viimeksi olin itse ydinporukassa järjestämässä tapahtumaa, nyt vetovastuu oli Linnaravintola Brahen aikaansaavilla linnanneidoilla. Messut levisivät tällä kertaa koko linnaan, ja oli ihana nähdä, miten keskiaikaiset salit täyttyivät niin käsityöläisistä, muusikoista, hääkuvaajista kuin kakkumaistiaisista.

Kauhat hakusessa karkkibuffettiin? Pirteä Paketti toimittaa!

Hurmaannuin. Alusasuliike Siron mallit linnassa

Revelations Couturen hääpukuja saattoi ihastella linnan rauhaisan luentosalin osastolla, ja muotinäytöksen showstoppereina. Tämän lisäksi allekirjoittanut kiipesi juontajien tentattavaksi lavalle kertomaan vinkkejä oikean hääpuvun löytämiseen budjetista riippumatta. Kävijöitä oli mukavasti, mutta koska linna on niin suuri tila, väkimäärä hukkui saleihin. Ainakaan väentungos ei päässyt ahdistamaan, ja kaikkien kanssa pääsi rauhassa keskustelemaan.

Revelationsin ihanat neidot bäkkärillä hetki ennen catwalkia

Opettajan saappaissa


Reissaamista ja ratin takana istumista on ollut varsin reilusti parin viikon aikana. Alkusyksystä sain pyynnön tulla opettamaan juhlapukukurssia Hämeenlinnan ammattikoululle, Tavastialle. Olen aina pitänyt opettamisesta paljon, ja mentaliteettini työharjoittelijoidenkin suhteen on se, että ei ole minulta pois, jos jaan omaa ammattitaitoani ja osaamistani eteenpäin. Hyville tekijöille on aina tarvetta, eikä kaikkien tarvitse keksiä pyörää aina uudestaan.


Ryhmä osoittautui mukavan mielenkiintoiseksi. Mukana oli mukana niin nuoria, suoraan peruskoulusta siirtyneitä kuin aikuisopiskelijoitakin. Alkuun käytiin läpi allekirjoittaneen uraa, ja kulkemaani polkua tähän päivään asti, tämän hetken juhlapukutrendejä, ja päästiin hipelöimään tuomiani juhlavampia materiaaleja. Kurssilla oli myös idea tuunata ryhmätöinä samanlaisesta mekosta kokonaan uusi kokonaisuus. Mielenkiinnolla odottelen, millaisia luomuksia vielä valmistuukaan.


Opetus onkin kuljettanut allekirjoittanutta Helsingin ja Hämeenlinnan välillä. Hienoa porukkaa, hyviä ideoita ja loputonta tiedonjanoa. Se inspiroi opettajaakin, kun oppilaat kyselevät enemmän, millaista työ arkielämässä todella on, miten tekisin minkäkin työvaiheen, ja tulevat joukolla katsomaan, kun olen näyttänyt joitain niksejä. Ensi viikko on vielä aikaa saada projekti loppuun, ja sen jälkeen pääsen esittelemään uusien tekijöiden ideoita täälläkin.Huhheijaa. Vaikka vauhtia vielä riittääkin, toivottavasti nuo vaaralliset tilanteet ovat jo taakse jäänyttä elämää. Tiukimmat deadlinet ovat nyt ohi, ja saa rauhassa keskittyä seuraaviin tuleviin messuihin; Porvoon häämessuihin ja Save The Dateen. Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan kuten sanon. Ajoissa nukkumaan, ja kauneusunia kehiin! Taidan itsekin tarttua tähän, joten toivottelen vain ihanan kirpeitä syyspäiviä alkavalle viikolle!

3 kommenttia:

 1. Hei, blogiasi on mielenkiintoista seurata, koska itse olen myöskin tavoitellut hääpukualalle. Tällä hetkellä opiskelen vaatetusta, ja valmistuttua olisin kiinnostunut oman hääpukuliikkeen avaamisesta. :)
  Onko hääpukubisnes kuinka vaikea ala? Vaikuttaako taloudelliset tilanteet bisnekseen kovinkin paljon? On mukava lukea ja saada tietää miten homma toimii. :)

  VastaaPoista
 2. Heissan! Mukava kuulla, että hääskene houkuttaa, ja opiskelet alaa. Kannattaa jo opintojen lomassa ottaa mahdollisimman yrittäjämäinen ote ja juurikin niitä kursseja, jotka tukevat yrittäjyyttä. Sitä nimittäin joutuu pitämään sen verran monen eri alan lakkeja päässään, hoitamaan ne kaikki, että kaikki, mitä voit jo ennakolta opiskella, on plussaa.

  Mitä itse alaan tulee, se on alati elävä, muuttuva ja aivan kuten muillakin aloilla, taloudelliset tilanteet vaikuttavat voimakkaasti. Nyt eletään taantuma-aikaa, ihmisillä on vähän rahaa, mutta suuret unelmat. Siihen hääpukuyrittäjänkin pitäisi tarttua - tarjota jotain erityistä, hyvälaatuista, mutta hinnan on oltava kilpailukykyinen.

  Nythän eletään hääskenen puolella vielä aikamoista murrosaikaa, kun nettikaupat valtaavat alaa ja kivijalkaliikkeitä siirtyy jatkuvasti sivuun. Harmi sinänsä, sillä lähes kaikki nettikauppiaat tarjoavat kopioita aitojen merkkien kuvilla, joiden istuvuus, materiaalien laatu ja mittasuhteet ovat jotain aivan muuta kuin alkuperäisessä puvussa. Edullinen hinta houkuttaa, ja kun kuva näyttää liikkeen sivuilla samalta kuin netissä, on helppo päätyä napin painallukseen. Tämä syö kivijalkaliikkeiden ja oikeasti laadukkaiden pukujen kanssa töitä tekeviltä asiakkaita, ja voi olla vaarana - nyt olen hetken verran pahanilmanlintu - että kivijalkaliikkeet vähentyvät hyvin radikaalisti tulevaisuudessa. Kannattaa siis miettiä, millaista liikettä aikoo perustaa ja mille pohjalle.

  Oma idea, valikoima, sekä erityisesti myös sijainti ovat tärkeitä yrityksen elinkaaren kohdalla, ja mitä enemmän opiskelet alaa, teet itse, sen paremmat valtit sinulla on käsissäsi. Onnea jatkoon, ja pysyttele kuulolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! :) Hyvä kuulla miten alalla juuri tällä hetkellä menee, tosin tuota nettikauppojen osuutta osasin vähän epäilläkin.

   Opiskeluissa yritän keskittyä tavoitteeseeni! :)

   Poista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?