Revelations

Revelations

torstai 27. lokakuuta 2016

Hei, me muutetaan!

Ei kyllä ihan heti, vaan joulukuun puolella! Tämä vuosi pysytään vielä tutuiksi tulleissa tiloissa, mutta uusi vuosi aloitetaan uusien seinien sisällä.


Ompelimo kasvaa ulos potkupuvusta


Ompelimossa hyllyt ulottuvat lattiasta kattoon ja jokainen senttimetri on täynnä lankarullia, kangaspakkoja, mittanauhoja ja kaavoja. Väkisinkin alkaa tuntua siltä, että seinät kaatuvat päälle! Ajatus uudesta ompelimotilasta nosti väkisinkin päätään siirtyessä ompelukoneelta saumurille ja samalla takapuoli tömähtää työkaverin selkään, joka on omalla puolellaan imeytynyt valtavan valkoisen tyllimeren sisään. Ahdasta on ollut, varsinkin kesäaikoina, kun henkilökuntaa on meidän vakiokaartin lisäksi enemmän.

kuva ByMikaelas

Kumma, miten mietteet saavat tosimuodon heti sen jälkeen, kun ne on päästetty päästä ulos, avattu suu. Olin pähkäillyt tilantarvetta jo pidempään, laskenut onko siihen varaa ja tuskaillut. Sillä hetkellä, kun teetauolla sanoin nuo mietteet ääneen, alkoi tapahtua. Koko henkilökunta oli yksimielisesti, välittömästi takanani. Ilman muuta muutetaan, vaikka vuokra nousisikin jonkun verran. Tilaa, uutta valoa, kyllä, voi kyllä!
kuva ByMikaelas

Rakkautta Töölössä


Olen tykännyt Töölöstä aivan valtavasti. Sen vanhoista kauniista taloista, mutkittelevista kaduista, pienistä putiikeista ja lämpimästä hengestä. Speksit olivat aika selvät, lähistöllä pitäisi edelleen pysyä, tilaa ja valoa pitäisi olla nykyistä paremmin. Leikkuupöytääkin olisi hyvä saada jatkettua pidemmäksi. Ompelimo ei saisi karata kauas sovitushuoneesta, koska muuten pukujen roudaaminen edestakaisin, varsinkin huonon sään vallitessa, alkaisi olla turhan vaativa operaatio.

Onnetar on muutenkin hymyillyt tähän suuntaan jo vähän aikaan ja tälläkin kertaa voin todeta, että ihan onnenkantamoisella löytyi ihan mahtava tila. Alunperin tosiaan etsittiin vain ompelimolle tilaa, mutta kun tästä lähimestoilta, ihan tästä samasta korttelista vapautui tila, huomasin hetken koittaneen. Salapoliisimyyränä selvitin taloyhtiön ja isännöitsijän tiedot, soittelin perään ja no, onni suosii rohkeaa! Heti tilan tyhjentymistä seuraavana päivänä päästiin katsomaan paikkoja ja sillä kohtaa miltei silmäkulmat kostuivat. Tiedätkö sen tunteen, kun etsit uutta paikkaa elämällesi, käyt katsomassa asuntoja ja sitten saavut kotiin? Seinät ovat vielä tyhjät ja äänet kaikuvat, mutta tiedät löytäneesi oman paikkasi? Tämä oli nyt se. Se paikka. 

Museokadulle suunta mars!

(Haluaisin muuttaa jo ihan heti. Hetihetiheti! Nyt, eikä vasta kohta!)

Tulevaisuuden neliöt


Hieno puoli on vielä se, että nyt muuttaa myös sovitushuone. 108 neliötä silkkaa ihastusta toivottavat tervetulleeksi sekä sovitushuoneen ja ompelimon. Nyt yritetään sovittaa yhteen juhlapukukauden ja linnanjuhlien vauhdikas aika ja uuden tilan kaunistaminen vielä entisestään enemmän meidän näköisemmäksi. Luvassa on hieman salaperäinen, aavistuksen mystisyyttä henkivä ihmemaa ilman Liisoja, hatuntekijöitä ja irvikissoja. Ihmemaa, jossa panostetaan vielä enemmän kotimaisen juhlapukeutumisen helmiin, asusteita unohtamatta.

Tapettivaihtoehdot syynissä


Suunnitelmissa on myös järjestää ensi vuoden puolella säännöllisesti pieniä tapahtumia, mutta näitä suunnitelmia valotetaan myöhemmin enemmän. Kaikkea ihanaa on jo suunnitteilla, mutta haluan nyt vielä tohkeilla vain ihan tästä ihanasta tilasta, joten säästän intoiluja myöhemmäksikin. Niin, ja olihan meillä vielä yksi muuton syy. Meillä nimittäin lisännytään - laadunvalvojakoira Lili saa pentuja, joten olisihan se nyt ihan sopimatonta jättää ihanat pienet palleroiset ilman tilaa. (Vaikka ei taideta kyllä niitä pieniä päästä itse näkemään. Silti!)

Kuva ByMikaelas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?