Revelations

Revelations

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Häähaaveita violetin sävyissä

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana, jona olen keskittynyt suunnittelemaan enemmän morsiuspukuja, valkoiset ja vaaleat puvut ovat olleet vähemmistössä. Tämä ei suinkaan johdu siitä, että oma visuaalinen maailmani kehittäisi tummanpuhuvia hääpukuja, tästä voin osoittaa mahtavan rohkeita asiakkaitani sormella.

Siinä missä Mirjam suunnittelee lennokkaita uniikkipukuja, minä keskityn yleensä enemmän mittatilauspuoleen, asiakaslähtöiseen suunnitteluun, jossa kaikki lähtee tulevan morsiamen ja suunnittelijan välisestä vuoropuhelusta. Mitkä asiat koetaan itselle mieluisaksi, omiksi ja miltä ennen kaikkea tahdotaan näyttää omana hääpäivänään. Jankkaan aina kyllästymiseen asti kaikille asiakkaillemme, että hääpäivänä oman puvun kanssa ei saa tehdä kompromisseja, eikä saa naamioitua geneeriseksi morsmaikuksi. Oma tyyli, persoona ja minuus tulee säilyttää ja pitää siitä kiinni.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Näin ollen valtaosa mittatilausasikkaistamme ovatkin niitä morsioita, joita ei perinteinen, vaalea puku niin innosta. Kahdeksan vuoden aikana olen valmistanut vain noin reilu kymmenkunta vaaleaa hääpukua, kun asiakkaiden kokonaismäärä pyörii satojen kieppeillä. Tässä pari vuotta sitten oli asiasta ja morsiusmuodista muutenkin puhetta erään kansainvälisen häälehden toimittajan kanssa, joka kertoi, että skandinaaviset hääparit ovat huomattavasti modernimpia ja uskaliaampia kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Amerikan maalla sen sijaan ollaan kaikkein konservatiivisimpia. Näistä kaikista suomalaiset ovat vielä rohkeimpia kokeilemaan erilaisten teemojen ja hulluttelujen kanssa. Aika jännittävää, ja yllättävääkin?

Nyörityksen värin vaihto muuttaa hurjasti ilmettä.

Toki vaaleat morsiuspuvut ovat edelleen kaikista suosituimpia, voisin ennustaa suhteeksi 70/30 prosenttia vaaleiden unelmien voitoksi, mutta värejä on hurjasti, ja niitä myös haetaan paljon. Yllättävintä oikeastaan on, että suomalaiset hakevat hyvin voimakkaitakin sävyjä. Kirkas oranssi ja syvät vihreän sävyt lienevät ne ylipäänsä suosituimmat. Sen jälkeen käsi kädessä kulkevat tummanpuhuvat murretut lilat ja punaiset. Viime kesänä fuksianpunainen ja kirkkaat pinkit olivat etsittyjä ja suosittuja, nyt erityisesti violetin eri sävyt ovat tulleet niiden tilalle. Mustavalkoisuus onkin jo vanha juttu tällä rintamalla, mutta aina yhtä suosittua. Sitten puhutaan, että suomalaiset ovat tylsiä ja ankeita pukeutujia? Ehei, totuus on tarua ihmeellisempää!


Pienet kristallit hohtelevat terälehtien uumenissa

Teksti uhkaa lähteä ihan omille urilleen. Minun piti kirjoittaa vain pieni pohjustus sille, että värikkäitä pukuja tosiaan kysytään paljon, mutta jäinkin pohtimaan asiaa varsin pitkälle. Tälle kesälle on nimittäin tullut ja on tulossa kertakaikkisen upeanvärisiä pukuja. Toisille on riittänyt valkoisen puvun tuunaaminen harkittuina väriläiskinä ja toiset ovat halunneet verhoutua mystisen syviin sävyihin kiireestä kantapäähän, joilloin homma menee täysin mittatilaustyöksi. Nyörityksen vaihto värilliseen nyöriin tekee puvun yleisilmeelle jo kummia, ja sillä saa helposti muutettua fiilistä enemmän omanlaiseen, omaa persoonaa ja hääsuunnittelun mukaiseksi.
 Samoin nyt kun muodissa pyörivät mitä runsaimmat kangaskukat, ne on myös helppo muuttaa haluttuun sävyyn. Ainakin allekirjoittanut rakastaa nypertää kangaskukkia, joten tällaiset pyynnöt ovat hyvin, hyvin mieluisia.

Oikeansävyiset kengät viimeistelevät kokonaisuuden

Tässä muutama, itseäni visuaalisesti miellyttänyt makupala kuvien muodossa. Kun saamme noista mittatilauspuolen hehkuvista morsiusväreistä ja -puvuista vielä kuvia, lupaan hemmotella teitä aikamoisella värikirjolla vähän myöhemmin!


1 kommentti:

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?