Revelations

Revelations

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sivistynyt sylitanssi ja muita kertomuksia

Tämänkertaisen bloggauksen puvun suunnittelusta on vierähtänyt jo tovi, mutta aihe on kuitenkin varsin ajankohtainen. Lopputulokseen saattaa näet tarkkasilmäinen törmäillä mainoksissa ja lehtipisteissä.

Sofi Oksanen ja Juha Vuorinen kustantamoineen ovat tehneet mielenkiintoista yhteistyötä jo jonkin aikaa, ja meidän kädenjälkeämme on voinut nähdä Sofin päällä markkinointikuvissa. Romaanikerjäläinen -nimisessä pokkarikampanjassa Sofilla oli päällään Auroran suunnittelema, upean punainen silkkisatiinipuku. Kaksikon uusin kampanja toimii nimellä Sivistynyt sylitanssi ja Sofi nähdään tangon pyörteissä turkoosinsinisessä silkkikorsetissa ja -hameessa jotka olen suunnitellut hänelle. Ja jotten unohda mainita (kuitenkin unohdan jos en sitä tähän heti näpyttele), kuvissa näkyvä päähine on superlahjakkaan ystävämme Hannu Viitalan käsialaa <3

Törmäsin tällaiseen selatessani Pirkka-lehteä pitkästyneenä.

Sofi on mahtava paitsi henkilönä, myös asiakkaana. On palkitsevaa tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa, joka uskaltaa hieman heittäytyä ja on avoin ideoille, kuitenkaan kadottamatta omaa persoonallisuuttaan. Parhaimmillaan asiakkaan ja suunnittelijan yhteistyöstä syntyykin enemmän kuin vain osiensa summa, molempien antaessa oman panoksensa suunnitteluprosessiin.

Kohtalokas merenneitomainen linja pukee Sofia erinomaisesti, ja se olikin varsin selvä yhdistävä elementti luonnoksissani. Tahdoin etsiä vaaleaa hipiää kauniisti korostavia värisävyjä ja olinkin innoissani kun Sofi kelpuutti valitsemani upean syvän turkoosinsinertävän silkin. Kontrasti on mielenkiintoinen violettisävyisten rastojen rinnalla ja värit todella mairittelevat toisiaan. Yllä oleva kuva on muokattu varsin siniseksi. Oikea sävy on juuri sellainen vaikeasti valokuvattava, kaunis tumma turkoosi. Tai sinivihertävä. Tai, ööö. No, ymmärtänette yskän.

Väri hieman lähempänä todellisuutta.  Kuva: Toni Härkönen


Korsetti on linjoiltaan petollisen yksinkertainen, mutta selkäosa kätkee yllätyksen: Nyöritys on fan lacing -tyylinen, eli monimutkaisesti metallisten kiristimien läpi pujotettu ja erittäin koristeellinen. Etsin todella paljon referenssimateriaalia museokorseteista, että sain opeteltua oikean nyöritystavan. Vieläkin nousee hiki ohimoille kun mietin niitä kaikkia kaavioita ja nuhruisia valokuvia, mutta oli se sen arvoista! Alunperin puhtaasti käytännön syistä (miten ironista että tapa onkin noin sampuran monimutkainen) kehitetty nyöritys toimii näyttävänä katseenvangitsijana. Kontrastivärinen nyöri korostaa efektiä entisestään.

"Eikun toi ykshän menee alta vaikka pitäis mennä päältä, uusiks. Yhyy!"

Pukua varten suunnittelin myös printin erilaisista kiitäjistä jotka painoin valmiiseen helmaan silkkipainona yksitellen. Kiitäjien koko vaihtelee laahuksen suurimmista aina pieniin kämmenenkokoisiin. Yksittäin painaminen mahdollisti tarkan sommittelun, jolloin kiitäjäparvi lentää helmasta polvea kohti virtaviivaisesti, jokainen juuri oikealla paikallaan.

Mustalla painettujen kiitäjien siipien päälle kiinnitin vielä yksitellen satoja mustia Swarovski -kristalleja kimmeltämään. Lopputulos miellytti minua, ylellinen silkkipuku moderneilla elementeillä. Mikä tärkeintä, myös asiakas oli oikein tyytyväinen lopputulokseen. Jälleen yksi mahtava pukuprojekti muisteltavaksi ja muutama uusi opittu ässä hihaan vastaisuuden varalle.

Rakastan tätä kuvaa, hyvä tunnelma! Kuva: Toni Härkönen

2 kommenttia:

  1. ei sinulla sattuisi olemaan tallessa mitään materiaali tästä fan lacing nyörityksestä? nimimerkillä kamppailee oman korsettinsa kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaikki materiaalit ovat tallessa, mutta nyt lienevät sen verran hyvässä paikassa, etten ole aivan varma niiden sijainnista muuttojen jälkeen. Voin yrittää pahimman työkiireen laannuttua yrittää nuuskia niiden olotilaa, joten ei kannata vielä pidättää hengitystä. Sanoisin, että yritys ja erehdys on parhaimpia oppeja, mutta tarvitse tähän ehdottomasti omat lukkonsa ja nyöritysrenkaansa.

      Poista

Kerro, millaisia ajatuksia, ideoita tai mielipiteitä mieleesi nousi?